Sajtótájékoztató a Cinema City Alleeban

2009. november 11. szerda | Írta: Forgács Balázs
Magazinunkat meghívták a Cinema City legújabb mozijának, az Allee sajtótájékoztatójára. Ezen elismerés miatt, a szakadó eső ellenére jókedvűen érkeztünk a helyszínre. A mozi előterében kedves, mosolygós emberek fogadtak minket, és irányítottak az egyik terembe. 2009.11.11.-én 11:11 perckor kezdetét vette a sajtótájékoztató. Néhány bevezető mondat után a pódiumra lépett a Cinema City cégcsoport elnök – vezérigazgatója Mooky Greidinger. Üdvözlő szavai után egy prezentációt tekinthettünk meg a Cinema City múltjáról, jelenjéről és jövőjéről.

 

Megtudtuk, hogy a Cinema City első moziját 1929-ban nyitotta meg Izraelben. Az első multiplex mozit szintén Izraelben nyitották meg 1982-ben. Az első Izraelen kívüli mozit pedig 1997-ben hazánkban, Csepelen adták át. Ezt követően Budapestnek 11 évet kellett várni a Cinema City átütő sikerére, ámde 2008 elején beért a várakozás. Az Aréna mozi a nézőket a hagyományos multiplex termek mellett várja a nagyobb igényeket kielégítő VIP termekkel és az IMAX® vetítővel is.

Elérkeztünk 2009 novemberéhez amikor is a CC átadja Magyarországon az Allee-t. Ebben a filmszínházban 13 teremben várják a szórakozni vágyókat. Három teremben az új kor elvárásaként már fellelhetőek a digitális vetítőgépek is.

Megtudtuk, hogy ebben a hónapban még két helyszínen, Krakkóban és Bukarestben is sor kerül mozi avatásra. Ezekkel a termekkel együtt a Cinema City teremszámai immár 700 körülire emelkednek. Mooky Greidinger elmondta, hogy 2012-re a cég szeretné átlépni a bűvös 1000 termet.

A bemutató után Buda Andrea is szólt néhány szót. Elmondta az agresszív kismalac történetét (lsd.: Riport Buda Andreával), illetve néhány szóban ecsetelte a Cinema City és a magyar oktatás együttműködését. Megtudtuk például, hogy idén 1956-hoz kötődően több mint 7000 diák látogatott el valamely Cinema Citybe az országban.

A prezentációk után kis filmbemutatót tekinthettünk meg, ahol kiélvezhettük mind a digitális 3D, mind pedig az analóg 35 mm-es technikák kifogásolhatatlan hang és képminőségét.

 

Köszönjük a meghívást és gratulálunk az „újszülötthöz”!

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:53