Cinema City – Az év moziüzemeltetője

2011. július 03. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
A Cinema City nyerte el „Az év nemzetközi moziüzemeltetője” címet. Moshe (Mooky) Greindinger Amszterdamban vette át a díjat, amely a moziipar legrangosabb kitűntetése. Ez volt a második ilyen elismerés, az elsőt 2004-ben Las Vegasban a ShoWest találkozón kapta ugyanebben a kategóriában.

“Nagyszerű érzés, hogy mi kaptuk ezt a díjat és az is, hogy már másodszor. Ezzel az ágazat a legnagyobb elismerést adta a Cinema City összes tagjának. Erősen hiszünk abban, hogy modern multiplex-mozikat és a legszínvonalasabb szolgáltatásokat kell elvinnünk a legmagasabb minőségre éhes oszágokba.” - mondta Moshe (Mooky) Greidinger, a Cinema City vezérigazgatója, amely a legnagyobb multiplexmozi-üzemeltető Közép- és Kelet-Európában és Izraelben. “Ma már közel 900 termet működtetünk hét országban, és nagy utat tettünk meg a vállalkozásunk kezdeteitől, de 2004. óta is, hiszen akkor még csak 350 termünk volt négy országban. A vállalkozás legnagyobb bővítési lehetőségét a Közép-Kelet-európai országok jelentik, ahol a moziba járók száma messze elmarad a nyugati piacok adataitól. Folytatjuk a hálózat bővítését, hiszen még rengeteg fehér folt található a térképen.”

“Nagy öröm a CineEurope számára, hogy elismerését és nagyrabecsülését tolmácsolhatja Mooky Greidingernek, aki Közép- és Kelet-Európában valamint Izraelben a mozi-üzemeltetési ágazat vezető alakja,” jegyezte meg a CineEurope ügyvezető igazgatója, Robert Sunshine. “Szerény, családi vállalkozásként történt indulása óta, az izraeli Haifa első mozijának beindításától az első izraeli multiplex mozi megnyitásán keresztül, az európai terjeszkedés révén a Cinema City International olyan mozi-üzemeltetővé nőtte ki magát, amellyel mindenképpen számolni kell.”

A Cinema City International Közép- és Kelet-Európa és Izrael legnagyobb, Európa harmadik
legnagyobb mozi-üzemeltetője. A társaság 93 multiplex mozit üzemeltet 885 teremmel, 7
országban (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Izrael). Az év elején a cég jelentősen, 141 teremmel növelte mozijai számát, miután felvásárolta a Palace Cinemas hálózatát Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában.

Utoljára frissítve: 2017. április 19. szerda 17:53