Indulnak a balatoni kertmozik

2012. június 11. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Az iskolai nyári szünettel egy időben több kertmozi idén is kinyit, ám vannak olyanok, amelyek tavaly augusztusban tartották utolsó előadásaikat. Június 15-től várja látogatóit mindennap a révfülöpi és a balatonakali, június 19-től keddi, csütörtöki és szombati napokon a zalakarosi (Balatontól 30 km-re), június 22-től a balatonvilágosi hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton, a balatonszemesi az első hétvégén, majd a következőtől minden este és a zamárdi naponta, június 29-től pedig a fövenyesi kertmozi esténként sugároz. A vetítések mindegyik egység esetében 21 órakor kezdődnek.

Nem tartozik ebbe a kategóriába, de mindenképpen idénymozi a Balaton Mozi Zánka, amely a gyermeküdülő 500 férőhelyes filmszínháza, már június 4 óta minden hétköznap este 9 órakor fogadja a filmek szerelmeseit. A jegyárak a tavalyihoz hasonlóan 700 Ft (Zalakaroson akár 600 Ft) személyenként, Balatonvilágoson bérlet is váltható.
Tavaly még bizakodó vállalkozó idén végül letett a vonyarcvashegyi és a balatonakarattyai kertmozik üzemeltetéséről, így ezek idén már nem vetítenek. Nincs információ továbbá a csopaki, a káptalanfüredi és a balatonlellei idei működéséről. Az egyre fogyatkozó 35 mm-es kópiák jövőre még inkább megtizedelhetik az állományt, hiszen ezeken a vetítőhelyeken kizárólag analóg vetítésre van mód.
Újdonság, de nem kertmozi! A Balaton fővárosa mozinyitási lázban ég, hiszen a Sió Plázában június 21-én nyit a kéttermes miniplex, ahol az országban elsőként a legnagyobb felbontású, 4K-s Sony digitálisvetítők állnak szolgálatba és ahol a legújabb műalkotásokat vetítik majd digitális 2D és szemkápráztató 3D-ben!
Ezen kívül több más télen-nyáron működő balatoni vagy ahhoz közeli filmszínház is várja a nyaralókat: a Balaton Mozi Balatonfüreden, a Cinema City Veszprémben, a Tapolcai Moziban vagy a Fontana Mozi Hévízen.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:53