Egy híján elindulnak a balatoni kertmozik

2024. június 24. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Idén korábban kezdődött a szezon, a balatonlellei és a zamárdi kertmozik már a pünkösdi hétvégén kinyitottak, mások pedig május utolsó napjaiban terítették be mozgóképpel vásznaikat, így volt ez Balatonakaliban és Fövenyesen. Június első felében pedig Révfülöpön is megindultak az előadások.

A nyári tanítási szünetben kezdte meg vetítéseit a vonyarcvashegyi Panoráma Kertmozi, amelyet a nyitást megelőzően a padsorok felújításával és lefestésével hoztak rendbe, ráadásul új üzemeltető kezdte meg a munkát, aki több évvel ezelőtt már működtette a mozit. Az előadások augusztus végéig napi egy, hétvégén kettő előadással várja a közönségét. Csopakon is elindultak a napi vetítések, itt tavaly kettő helyszínen is vetítettek, a Forrás Kertmozi napi előadással várja a közönségét este 9 órakot, míg a Pont Csopak létrehozói egy különleges közösségi élményt fogalmaztak meg, amely a filmeken túl olyan programokat is magához vonzanak, amelyek segítségével feszegethetik az érdeklődés határait és új perspektívákat fedezhetnek fel. A filmvetítéseket például ankétok, a film utáni beszélgetésekkel egészítik ki. Zalakaros bár nem tartozik közvetlenül a Balatonparthoz, annak közelsége miatt idesoroljuk, ezen a helyszínen július 1-én indulnak a vetítések a hétvége kivételével. Fövenyesen tetőcserén vannak túl, a filmvetítéseken felül, amelyek a népszerű filmek vetítésén felül artfilmek műsorra tűzésével is kedveskedik, számos gyermekprogrammal is kiegészül. Június 29-től szombatonként bábelőadások és gyermekkoncertek színesítik a programokat. Balatonlellén júliustól napi két előadással várják a közönséget.

Balatonszemesen idén nem lesznek vetítések, az üzemeltető a vetítőgép bérlése helyett saját vásárlásán törte a fejét és a megvalósítás irányába tett lépésekkel sajnos megcsúsztak. Helyette kiegészítő programokkal a családoké lesz a tér, például rengeteg gyermekkoncerttel, bábszínházzal jelentkeznek június 30-tól egy-kéthetente szombatonként, illetve augusztus 15 és 17 között az Ancsika Gyermekfesztivállal, amelynek minden programja ingyenesen érhető el.

A jegyárak idén egy árnyalatnyival lesznek magasabbal, van, ahol nem emelkedtek. A filmvetítések 1700 és 2200 Ft között alakulnak a helyszínektől függően.

Utoljára frissítve: 2024. június 24. hétfő 18:51