Horror maratonok, Halloween napok a mozikban

2023. október 23. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Idén aztán dübörögni fognak a halottak napja körüli rémisztően jó mozis programok. Több filmszínház jelentkezik fél vagy egész éjszakán át tartó őrülettel, ahol az elmúlt hónapok legijesztőbb borzalmait élhetjük át újra, sőt lesz olyan film is, amit mozikban csak egyszer láthat majd a közönség. Ezen kívül különlegességekre, jelmezes nézőkre éppúgy számíthatunk, mint a legtöbb moziban, ahol bár különleges programok nem lesznek, a díszekkel mindenképpen emlékeztetnek majd a horrorisztikus napokra.

Debrecenben az Apolló Moziban a VIII. Félelem Éjszakája kerül megrendezésre október 31-én éjjel. Halloween estéjén három teremben vetítik ugyanazokat a filmalkotásokat félórás eltolásban. A program a nagyteremben kezdődik 19:30-kor a Mumus című filmmel, majd 20 órakor a Soós Imre, 20:30-kor a Deésy Alfréd termekben, ezt követően Az ördögűző - A hívő, a Beszélj hozzám! és a korhatárbizottság által csak betiltott kategóriával ellátott és tavasszal mozikba kerülő Gonosz halott: Az ébredés című film kerül a vásznakra. A belépő egységesen 3880 forintba kerül, mind a négy filmalkotásra, azzal a megkötéssel, hogy a vásárlónak termet kell választania. Az esemény napján, a belépő felmutatása után karszalagot adnak a vendégekre, amellyel szabadon járhatnak a mozi területén. A büfé egész éjszaka üzemel, viszont alkoholt fogyasztani tilos.

Egerben a Cinema Agria október 28-án az óraátállítás éjjelén rendezi meg a Halloween-i Horror Éjszaka a Moziban című előadássorozatát. A legvéresebb, a legizgalmasabb és a legfélelmetesebb horrorfilmeket és egy-két horror vígjátékot is bemutatnak a mozi ígérete szerint. Maga a gonosz, kísértetek, szellemek, vérszomjas medve, vámpírok, kegyetlen gyilkosok egy teljes estén át ijesztgetnek. Három teremben 12 filmet láthat a közönség. A program 20 órakor kezdődik mindhárom teremben és ettől fogva azonos időpontban indulnak majd a termek vetítései. Éjfélkor ajándék kávé és süti a jutalom, hogy minél tovább fent tudjanak maradni a résztvevők. Egy karszalag ára 2500 Ft, amellyel mind a 4 film megtekinthető. A műsoron lévő filmalkotások pedig, hogy csak néhányat említsünk: Fűrész X, Sikoly VI, Az apáca 2, Insidious: A vörös ajtó és még sok feszültséget okozó film.

Zalaegerszegen az Art Moziban lesz Halloween horrorfilmes éjszaka október 31-én este, az előző években megszokott jelmezben érkező vendégekkel, exkluzív beltéri díszlettel és három brutális borzongást ígérő filmmel. A repertoárban pedig: a 23:00-kor kezdődő Az ördögűző: A hívő, majd Az Apáca 2. és a Beszélj hozzám! lesz. A jegyár 3333 forint, de online Egerszeg-kártyás kedvezmény érvényesíthető 2666 forintért. A filmekre külön-külön nem váltható belépő.

Révkomáromban (Szlovákia) a Tatra Moziban a Horror éjszakája címmel október 31-én lesz közös borzongás, egész nap horrorfilmekkel és különleges menüvel várják a közönséget. Már délután 5 órától kezdődnek a filmek, amelyek éjfélkor már véget is érnek. Az eseményen három filmalkotás lesz megtekinthető, magyar szinkronnal, Ahol a sötétség lakozik mellett a Fűrész X és Az ördögűző: A hívő is. A jegyár kedvezményesen filmenként mindössze 5 euro.

Budapesten az Etele Cinema moziban szintén 31-én Etele Fright Night néven lesz Halloween-i horrormaraton. Egy karszalaggal akár három filmet is meg lehet tekinteni, 8 teremben összesen 24 vetítés lesz, ára 3500 Ft. A képzeletbeli startpisztoly 19 órakor dördül el és nagyjából éjjel 2-kor ér véget az esemény. A műsorban pedig az elmúlt hónapok és évek horror filmtermését láthatják a résztvevők, többek között a Fűrész X, Az ördögűző: A hívő, a Mi és a Nem című filmek is a program része.

A Kultik hálózatában 31-én szintén a Halloween jegyében telik a nap, már 10-13 óra között kinyitnak a mozik, nem csak ijesztő gyermekfilmekkel, többek között a Trollok és a Mancs őrjárat lesz látható. Minden gyermek, aki jelmezben érkezik, ajándékjegyet kap, amit a következő héten tud beváltani. Dunaújvárosban Halloween játszóház lesz 9:00-12:30, valamint kicsiket és nagyokat logikai és ügyességi játékokkal várnak, többek közt szörny bowling, Frankeintein építés, szellemlebegtetés és szabaduló szoba is, Csepelen a Budapesti Sminkiskola halloweeni fotobox meglepetése. Délután a felnőttek programja következik, ahol szintén ajándék mozijegyet kapnak a jelmezben érkezők. Premier előtt lesz látható az Öt éjjel Freddy Pizzázójában, egyes mozikban a Fűrész X-zel megspékelve. Pécsen a Hollywood Horror Stúdió lesz a fő attrakció. Az összes Kultik moziban ijesztően jó dekoráció és jelmezesek lesznek. Október 27-én Salgótarjánban a Civil Közösségi Szolgáltató Központban 12 és 17 óra között és 30-án Kaposváron 13 és 16 óra között, Csepelen 12 és 18 óra között véradás is lesz. A véradók egy évre érvényes Kultik törzskártyát és egy doboz popcornt kapnak, amelyet november 1-ig tudnak beváltani.

Mátészalkán, a Zukor Adolf Filmszínházban a Horror Napok a Szalkai Moziban című rendezvényen október 31 és november 1-én a megjelölt filmekre 1300 forint lesz a jegyár. Ezen az áron lehet megtekinteni Az ördögűző: A hívő, A ház, ahol a gonosz lakik, a Fűrész X, valamint a premier előtt látható az Öt éjjel Freddy pizzázójában című filmalkotásokat.

A Sugár Moziban Horror hetet tartanak október 27 és 31 között, amelyre a jegyár 1090 forint. A részvevő filmek pedig a Fűrész X, az Insidious – A vörös ajtó, Beszélj hozzám!, Az ördögűző: A hívő, A kopogás, Mosolyogj!, A mumus, A pápa ördögűzője, M3gan, A ház, ahol a gonosz lakik, valamint Az apáca 2. Az akció ideje alatt 25% kedvezmény jár minden Hell menüre.

 

Szegeden a Belvárosi Moziban 29-én ingyenes programok 13 órától társasparti a Pöttyös Zebrával és sebfestés a Magyar Vöröskereszttel, valamint izgalmas VR filmek a VR Game Roomban, csak 1500 forintért. Különleges vetítések lesznek Halloween alkalmából este 8 órakor az Alkonyattól pirkadatig, valamint 31-én szintén eset 8 órakor a Psycho. Mindkét filmre 2200 forint a jegyár!

A Bem Moziban már szombaton elkezdődik a horror őrület A Karácsonyi lidércnyomás után a Ragyogás, vasárnap Az Álmosvölgy legendája és a Psycho, hétfőn a Donnie Darko és A ház, amit Jack épített, kedden két előadás erejéig látható a The Rocky Horror Picture Show, majd a Halloween – A rémület éjszakája és 23:55-kor egy meglepetés mozi. Jegyár minden külön előadásra 1900 Ft.

Utoljára frissítve: 2023. október 26. csütörtök 18:30