Horror éjszakák és Halloween téma a mozikban

2021. október 17. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Idehaza már jó pár éve meghonosodott a Mindenszentek és a Halottak napja környékén az amerikai szokás, a Halloween. Ilyenkor mindenféle ijesztgetős, félelmetes, véres programokra invitálnak bennünket főleg humoros formába öntve. Ekkorra időzítik a filmforgalmazók is az ezeket a témákat felölelelő mozifilmeket bemutatni. Ebből az alkalomból több mozi is kiveszi részét és különféle különleges programokkal örvendeztetik meg a látogatókat.
Éjszaka a moziban, egész éjszakás filmvetítésre invitálnak az egri Cinema Agria mozijában, ahol október 30-án éjjel 3 teremben párhuzamosan 4-4 filmet vetítenek Halloween alkalmából. A karszalagok 1990 forintért válthatók, a filmekre érkezési sorrendben lehet bemenni. A negyedik film előtt mindenki ajándék energiaitalt kap, hogy az utolsó filmvetítést bárki könnyűszerrel vegye. A filmkínálatban főleg az elmúlt évek sikeres horrorfilmjei láthatók, mint pl. Az apáca, a Alien: Covenant, vagy a Bőrpofa, de kasszasikerek is lesznek, mint a Marvel univerzum legnagyobb dobása, a Bosszúállók: Végtelen háború, az Oscar-díjas Joker vagy a jelenleg premieren látható sikervárományos Dűne is.
 
A Kultik hálózat évek óta rendszeresen tart halloween apropójából rémes napokat október 31-én, ebből az alkalomból már péntektől különleges díszletben fogadják a mozikba látogatókat, ahol mozinként eltérő kiegészítő programok (kígyó simogató, arcfestés, véradás stb) várják azokat, akik ellátogatnak valamelyik Kultik moziba. A halloween jelmezben érkezők ingyen nézhetnek meg egy kiválasztott filmet ezen a napon, a véradók pedig egy doboz popcornt, valamint egy 1 évre szóló Kultik klubkártyát kapnak ajándékba, amellyel egy éven át kedvezményesen mozizhatnak. Halloween-i közönségtalálkozó lesz a Kultik Pécs – Urániában október 28-án az Oscar-díjra jelölt hazai filmmel, a Post Mortemmel, a film főszereplőjével, Klem Viktorral 19 órakor kezdődően tekinthetik meg a filmet, azt követően pedig beszélgetés lesz, ahol a közönség is kérdezhet majd. A Kultik Kaposvár moziban október 31-én egész nap akciós halloween témájú filmvetítések lesznek, mindössze 800 forintért, de 2500 forintos karszalaggal korlátlan számú külön jelölt filmalkotást lehet megtekinteni, az utolsó előadás éjfélkor kezdődik. Október 31-én akciós vetítések lesznek Csepelen is és várhatóan más Kultik mozik is bekapcsolódnak majd a rendezvénybe.
 
Halloween Horror Éjszaka néven október 31-én késő este a zalaegerszegi Art Moziban rendezik meg az évek óta nagy sikernek örvendő hátborzongató mozis éjszakát és díszítik fel a mozit ennek fényében, az egész előtér interaktív és félelmetesen ijesztővé válik. A csorgó vér, a levágott, véres végtagok az elmúlt években is óriási sikert arattak a nézőközönség szemében. Terészetesen ezek nem igaziak, viszont élethűek lesznek, éppen ezért csak erős idegzetűeknek ajánlott. Ezen az éjszakán 3+1 filmet lehet megtekinteni, amely a horror témájában igyekszik elszórakoztatni a közönségét. A kapunyitás 22:30-kor lesz, az első film kezdete pedig 23 órakor a Halálos kitérő: Az örökség, a második 1:00-kor a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája, valamint a harmadik 2:45-kor A hívatlan című filmekkel folytatódik. Az eseményre személyenként egy 2300 forintos jeggyel lehet belépni. Plusz ráadás, műsorrendi vetítés keretében a 21 órakor induló Gyilkos Halloween lesz, amelyet viszont műsorrendi jegyáron lehet megtekinteni.
Szintén október 31-én hatodik alkalommal jön el A félelem éjszakája a debreceni Apolló Moziba. A mozi területére belépni csak karszalaggal és kezeletlen belépőjeggyel lehet, az este kezdődő program szerint mindhárom teremben ugyanazokat a filmeket vetítik fél órás eltolásban 19 órától. Első vetítés az Eleven kór, második az Éjszaka a házban, 3. a Halálos kitérő: Az örökség, 4. pedig a Hang nélkül 2 lesz. A karszalag ára 2600 forint, a terem kiválasztása a vásárláskor tetszőleges. A büfé egész éjjel rendelkezésre áll.
 
Celldömölkön a KMKK Art Moziban lesz matinévetítés a gyerekeknek október 28-án 10 órakor, emellett tökfaragás és kézműves foglalkozások lesznek hozzátartozó programként, amelyet a művelődési ház szervez. A matiné jegyár 600 Ft, a tökfaragáson való részvétel szintén 600 Ft. 
 
Szegeden a Belvárosi Moziban lesz színes programkavalkád október 31-én, Halloween nap néven. Hátborzongató friss és klasszikus horrorral, izgalmas VR játékokkal és filmekkel, tökfaragással, csillámtetoválással és szellemvadászattal várnak minden érdeklődőt. A szellemvadászat egy mobilapp, amely letölthető és a mozi területén elbújt szellemeket lehet megtalálni vele, a megtalálók nyerhetnek is a játékkal. Este 6-kor dermesztő mozibejáráson vehetnek részt a filmtörténeti jeggyel rendelkezők. Vetítés is lesz, este 6 után normál áron lesznek halloween-i filmek, mint pl. a Gyilkos halloween, a Post Mortem, a The Thing – A dolog és a Hang nélkül 2.
Utoljára frissítve: 2021. október 31. vasárnap 05:46