Átrium-Eurocenter Mozi (Mi Mozink Óbuda)

2013. február 01. péntek | Írta: Forgács Balázs
A multiplex építési láz közepette, 2000. május 25-én nyitotta meg kapuit Óbuda nyugati részén az Eurocenter Bevásárlóközpont emeletén, a Hollywood Multiplex mozilánc harmadik budapesti egységeként. A 7 termes komplexum 1373 férőhelyével, az észak-budaiak és a pilisi agglomeráció kedvelt szórakoztató célpontjává vált. Minőségi kényelmével, jól beállított hangzásával és választékos műsoraival magas színvonalat képezett a környékbeli kis mozikkal és a néhány villamosmegállónyi távolságra lévő Cinema City Új-Udvar 6 termesével szemben.

 

A jegyárai többrétű kedvezményrendszerből tevődtek össze, volt kedvezményes nap, napszaki kedvezmény és Hollywood Multicard kedvezmény is. A multi kártya segítségével interneten is lehetett helyet foglalni illetve pontgyűjtő kártyaként is funkcionált, ezeket a pontokat pedig mozis ajándéktárgyakra vagy mozijegyekre lehetett beváltani. A Hollywood Multiplex az Intercom leányvállalataként működött, ezért gyakran előfordult, hogy az e forgalmazó által delegált filmeket a környéken először ebben a moziban mutatták be, a közeli filmszínházak viszont nem vetíthették vagy csak drága kölcsöndíj ellenében kapták meg a kópiákat. A 2006-os év a nagy változások éve lett, de előtte takarékossági intézkedésekkel próbálták a veszteségeket pótolni, végül a moziláncot és ezzel együtt ez a mozit is eladták. A döntést a hanyatló piaccal és a stratégiailag fontos Mammut Moziközpontért vívott vesztes pályázattal magyarázták. Közben a konkurencia multiplexe, az Új-Udvar Mozi végleg bezárt. Az új üzemeltető a Palace Mozik lett, amely a Palace Cinemas lánchoz köthető önálló társcég volt, ide kizárólag az Ex Hollywood Multiplex mozik tartoztak. A Palace időszaka alatt 2010. április 13-án érte utol a mozit a digitalizálás, igaz csak 4-es teremnél. A digitális 3D vetítéseket a Masterimage rendszerrel tették lehetővé, a vásznat ezüstös kivitelűre cserélték a nagyobb fényvisszaverő hatás érdekében. 2009-es moziünnepnél debütált a Palace Mozikártya, amely egy évre 10% kedvezményt biztosított a mindenkori jegyárból, később a büfé termékeit is kedvezőbben lehetett vele megvásárolni. További fejlesztés az interneten keresztüli online jegyvásárlás volt, amelyet ennél a hálózatnál alkalmaztak először. Ám itt is megtorpantak illetve félbe maradtak a fejlesztések, a takarékosság jegyében teltek az elkövetkező évek, amelyek miatt tovább amortizálódott a mozi. A nagy veszteségekkel üzemelő lánc Palace Cinemas részét a Cinema City 2011 elején felvásárolta, a Palace Mozikat pedig felügyelete alá vonta, majd néhányat felvásárolt, a többit pedig több független magyar cég vásárolta ki vagy vette át. Az Eurocenter mozija 2011 őszén az Óbudai Moziüzemeltető Kft-hez került, neve pedig Mi Mozink lett. Egy évvel később, 2012 őszén nagyszabású digitalizáláson esett át, 5 termet szereltek fel 4K DCI vetítőkkel, a 4-es auditóriumban pedig lecserélték a vetítőt az újak egyikére. Ezzel együtt a Masterimage 3D rendszer is búcsúzott a mozitól, hiszen az új gépek gyártója kizárólag a RealD-t használja. Ettől kezdve pedig a szemüvegek megvásárolhatók lettek. Újdonság volt, hogy 2012 decemberétől A Hobbit című filmet már HFR (High Frame Rate) formátumban vetítették.
A Mi Mozink Óbuda a Vörösvári út és Bécsi út metszéspontjánál találjuk, megközelíthető számos tömegközlekedési járattal (1, 1A, 17 villamosokkal, a 137, 160, 218, 237, 260 nappali buszokkal és a 901, 937, 960 éjszakai járatokkal) és a pilisi települések felől helyközi autóbuszokkal. Az autóval érkező mozilátogatókat felszíni parkoló és mélygarázs fogadja, a kerékpárosok a bejárat mellett kialakított depónál zárhatják le kétkerekűiket. A pláza első emeletére mozgólépcsővel és lifttel tudunk legkönnyebben feljutni. A mozi előtere jobb kéz felől nyílik, egy egyedülálló, exkluzív építészeti remek, ötvözi a Lurdy Ház Multiplex építészeti extravaganciáját és a Duna Plaza mozijának kényelmét. Az aula mennyezete egy csillagkupola, amely a galaxisba repíti a sorban álló bámészkodót. A jegypénztár ablakai baloldalon vannak, itt vehetjük át telefonon vagy az interneten lefoglalt jegyeinket az előadás kezdete előtt 30 perccel, különben az törlődik a rendszerből. A jegyeket fizethetjük hagyományos készpénzes formában, bankkártyával, különböző kultúra utalványokkal és SZÉP kártyával is. Mellette büfé is rendelkezésre áll, ahol különféle popcorn+üdítő menü mellett azokat külön és különféle mennyiségben vehetünk meg, továbbá édességek, chipsek széles választékával várnak. A termekhez vezető folyosó előtt udvarias jegyszedő mutat útbaigazítást, hogy hová szól a tikettünk. Az auditóriumok számozása a bejárati folyosóhoz képest fordítva indul, a baloldalon nyílik a 7-es (99 fő), 5-ös (99 fő), 3-as (139 fő) és a 2-es (217 fő) termek, jobboldalon pedig a 6-os (110 fő), 4-es (249 fő) és az 1-es (500 fő) auditóriumok. A lejtős üléssor elrendezésű légkondicionált és akadálymentesített vetítőtermek, sorszámozott, fakó bordó szövetű, kényelmes, fejtámlás, pohártartós mozifotelekből állnak, amelyek az veresegyházi Exa-Team gyár termékei. A jegyek helyre szólnak. A vásznak nagyok, a kisebb termekben közepes nagyságúak, a falból kiemelkednek. A vászonra látás minden ülőhelyről kiváló. A jól beállított hangzást megtapasztaló különleges élményben részesül, ezt a Dolby Digital hangrendszer teszi igazán élvezhetővé. A gépházban 2 db analóg Cinemeccanica és 5 db Sony 4K-s SRX-R320 típusú digitális vetítőgép dolgozik. Utóbbiakból kettő (3, 4) 3D vetítésre is alkalmas, amelyhez a RealD adja a technikai hátteret. A 3-as terem vetítője ismeri a HFR formátumot, igaz, erre a többi gép is alkalmas lenne. A térhatású élményhez egy speciális szemüveg szükséges, amelyet 300 forintos áron szerezhetünk be a jegypénztárnál, de aki már rendelkezik ilyennel, az a legközelebbi előadásra magával hozhatja azt, így a jegye is kevesebbe kerül majd. Digitális vetítő hiányában az 1-es giga és a 7-es termekben 2013. január 7. óta már nincsenek napi rendszeres vetítések.
Filmkínálata hétről hétre a legfrissebb nagysikerű produkciókból kerülnek ki, egy filmet akár több héten vagy hónapokon át is műsoron tudnak tartani, amennyiben az érdeklődés kellő mennyiségű. Akár külön csoportoknak szervezett előadást is vállalnak. Itt mindenki megtalálja a kedvére való alkotást, legyen az egy szerelmes pár, többgyermekes család vagy egy baráti társaság. A termek más rendezvényre, ünnepségre vagy konferenciákra is kibérelhetők. Jegyárai versenyképesek, egy teljes árú belépőt normálfilmre 1450 forintért, míg kedvezményest 1150-ért válthatunk. Ugyanezt térhatású filmalkotásoknál 1590,- illetve 1190,-. Kedvezményben a gyermek, diák, nyugdíjas és a mozgásában korlátozott részesülhet. Családi jegy 2 felnőtt + 2 gyermek vagy 1 felnőtt + 3 gyermek kombinációra váltható, ez normál áron 3960 Ft, 3D esetén pedig 4280 forintba kerül. Hétfőn mozinap van, ekkor mindenki számára 990,- a normál, 1190,- a térhatású tikett ára.
Az Átrium-Eurocenter Mozi azon egyik multiplex, amely 100% magyar kézbe került. Az üzemeltető célja a minden tekintetben a legszélesebb szórakoztatás. Ezt nem is példázza jobban az, mint hogy a bevásárlóközponttal karöltve az egyik legkorszerűbb technológiát hozták Budapestre, így ebben a fővárosi mozikomplexumban találkozhatunk először a 4K és a HFR vetítési módokkal. Hosszú távú tervekben szerepel a nézőterek korszerűsítése és alkalomadtán a másik két terem felszerelése digitális vetítővel.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:26