Egyről a kettőre
2021. szeptember 14. kedd | Írta: Forgács Balázs

Sziasztok!

A mozivilág oldala többször átalakult már, a blogolást 2007-ben kezdtem és a helyét 2009-ben az újonnan születő honlap vette át. 2015-ben a mozifotózás is új alapokra helyeződött, akkor vettem át az utómunkázható úgynevezett nyersképek készítését, amellyel szebb és látványosabb képekké tudtam alakítani fotóimat. 2017-ben új alapokra helyeztem az oldalt, stabilabb, kiszámítható oldalműködést lehetővé téve. 2021-ben pedig úgy kezdtem el a mozitörténeteket írni, hogy digitális tudástárak felhasználásával, forrásmegjelöléssel írom az anyagaimat, ezért sokkal inkább visszakövethetők az írásaim eredete. Az oldalam független maradt, bár voltak megkeresések.

Ugyanakkor az oldal eredeti célja háttérbe szorult, a 10 évvel ezelőtti ígéretem nem valósult meg. Rá kellett jönnöm, hogy építő jellegű kritikát megfogalmazni sem tudok, a szempontjaim nem fejezik ki jól az aktuális elvárásokat, nem elég annyi, hogy ez rossz, a másik meg jó, mindent mindennel alá kell támasztani. Ugyanakkor a tapasztalataimat le tudom írni, fel tudom vázolni. Talán ebben lehet némi változás, de ez nem a mozivilág oldalára való, az a blogban maradhatna.

De a blogolás tartalmazhatja a munkám menetét, az útjaimat, a fotózásokhoz, a kutatásaim nehézségét. Most, amikor befejeztem a soproni mozik történetének kutatását és lassan minden adat rendelkezésre áll a megjelenítéshez, belekezdtem Székesfehérvár mozitörténeti megírásába.. eközben utazom, Gyenesdiásra tartok a Ligetplex Cinema mozi fotózására.. és közben eszembe jutott, hogy kellene kezdenem valamit a bloggal vagy szünjön meg végre és a helyét hitsem be sóval..

Adok neki egy újabb esélyt.. Hátha..

Utoljára frissítve: 2023. június 12. hétfő 16:35