Zukor Adolf Nemzetközi Filmfesztivál születik

2022. augusztus 06. szombat | Írta: Forgács Balázs
Augusztus 12 és 14 között tartják az első Adolph Zukor International Film Festival-t (AZIFF), amelynek fő küldetése, hogy képviselje Zukor Adolf játékfilmek iránti elkötelezettségét, bemutatva a közönségnek e filmek kulturális és esztétikai tartalmainak erejét. Zukor Adolf alapgondolata: „A nyilvánosság soha nem téved”, ez pedig meghatározza a filmfesztivál üzenetét. A független filmeknek ugyanolyan esélyekkel kell rendelkezniük, mint a nagy stúdiók és az állami támogatással rendelkező alkotásoknak.
A fesztivál filmjeit augusztus 12 és 14 között a mátészalkai, Zukor Adolfról elnevezett filmszínházban vetítik majd (a producer itt töltötte diákéveit), de augusztus 8-9-én Ricsén, a névadó szülőfalujában is lesznek előzetes vetítések a versenyfilmekből, a Zukor Adolf Művelődési Házban. A filmek megtekintése után a nézők szavazatai hozzájárulnak a közönségdíjhoz. 8-án, hétfőn déltől estig 6-ig, 9-én délelőtt 10:30-tól délután 3-ig kezdődnek vetítések.
A szalkai moziban pénteken, szombaton és vasárnap a délelőtti óráktól estig, vasárnap 17 óráig tartanak. Közben pedig különféle helyszíneken (Tony Curtis Kávézó, Zukor Adolf Filmszínház egyik terme) szakmai kerekasztalbeszélgetések színhelye lesz. Vasárnap 17:30-kor pedig a díjkiosztó gálára kerül sor a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban. A 22 kategóriában jelölt filmeket 5 neves zsűritag szavazatai alapján díjazzák, kivéve a közönségdíj, amely viszont a legtöbb néző szavazata alapján választanak ki. Az előadások ingyenesen látogathatók.
Utoljára frissítve: 2022. augusztus 28. vasárnap 21:41