Zöldülő Kultik mozik és büfé kiszállítás

2023. március 28. kedd | Írta: Forgács Balázs
Megérkeztek a csepeli és a kaposvári multiplexekbe a száz százalékban préseltrostból készült nagy kiszerelésű nachos tálcák, amelyek teljes egészében fenntartható csomagolásnak minősülnek. A hónap végére pedig idehaza egyedülálló módon az összes mozijukban lecserélik ezeket a tálcákat.
A Kultik hálózat stratégiája a kezdetek óta a fenntarthatóságon és a társadalmi felelősségvállaláson alapszik. Elsőként cserélték le mozijaikban a műanyag szívószálakat biológiailag lebomlókra, majd a 2021-es törvény életbelépése előtt papír alapúra. Évek óta dolgoznak azon, hogy a mozijaikban minél nagyobb arányban használjanak megújuló energiát, egyik legnagyobb partnerükkel közösen szelektív hulladékgyűjtési akciót indítottak. Folyamatosan keresik annak lehetőségét, hogy műanyag termékeiket zöld forrásból származó eszközökre cseréljék és így az ökológiai lábnyomot csökkentsék. Törekvéseik olyan innovatív megoldásokat céloz meg, amelyek csökkentik a környezetre gyakorolt negatív hatásokat. Erre azért is van szükség, mert a felhasznált műanyagok 90%-a nem kerül újrahasznosításra és a természetbe kerül. Kezdetben a nagy nachos tálcákat cserélik le, nyáron pedig a kis tálkákra kerül sor.
A Kultik több városában ételfutárokkal kötött szerződést, hogy a mozis büfétermékeket igény szerint kiszállítsák az otthonokba. Egy jó film mellé mozis büfé dukál, a Kultik felismerte ezt a lehetőséget és elsőként lépte meg ezt a szolgáltatás hálózati szinten. A Wolt szállít a csepeli, a kaposvári, a dunaújvárosi, a pécsi és a soproni mozikból, csütörtöktől pedig a salgótarjáni moziból a Food Panda.
Utoljára frissítve: 2023. április 05. szerda 20:49