Vertigo Filmhét 2022

2022. augusztus 17. szerda | Írta: Forgács Balázs
Kilencedik alkalommal rendezik a Vertigo Filmhetet az Art+ Cinema moziban, idén is gazdag műsorból csemegézhetünk, az elmúlt hónapok Vertigo Media által fogalmazott filmekből. Az egy héten át tartó filmhét minden napján különféle tematika szerint lesznek a vetítések. A jegyárak nagyon kedvezőek lesznek, 500 és 1000 forint közötti áron mozizhatunk kedvünkre.
18-án csütörtökön a dokumentumfilm kedvelők örülhetnek, többek között Maria Callas életéről szóló alkotás, valamint 2 magyar doku is levetítésre kerül a Volt egyszer egy képregény című a hazai képregénykultúráról szóló, valamint Szilágyi Áron, világbajnok vívóról szóló Egy mindenkiért című film is.
 
19-én az adrenalinfüggőknek kedveznek, látható lesz Luc Besson Arthur-átokja, a Valaki a túloldalon vagy Az Emlékszem rád című bestellerből készült horrorok.
 
20-án romantikus vígjátékoké a főszerep. A Becsúszó szerelem után a Szexfantáziák, majd A hónap dolgozója zárja a sort.
 
21-én a vígjátékok kedvelői kapcsolódhatnak ki, a 30 nap maximum mellett a Mindenki utálja Johant, valamint A családból is megárt a sok 2 – Irány Portugália című francia vígjátékot nézhetjük meg.
 
22-én a történelmi filmek kerülnek górcső alá, a legendás sakkutató Amundsen története mellett megismerhetjük a Kivándorlók, valamint a magyar Apró mesék című filmet.
 
23-án egy Oscar-díjas excluzív vetítést, valamint két premier előtti vetítés kerül a vászonra. A kétszeres Oscart nyert Az apa, valamint itt először levetítésre kerülő Semmi és a Csodálatos teremtmények.
 
24-én a zárónapon a szerelmeseké a pálya, látható lesz a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek, a Céline Dion életét bemutató film az Aline – A szerelem hangja, valamint a dán A boldogság íze közül lehet választani.
Utoljára frissítve: 2022. augusztus 30. kedd 23:32