Váczi Art Filmklub, Vác

2010. július 15. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
2009 márciusában Váczi Art Filmklub néven Vácott nyitott egy kisebb mozi, pótolva azt a szórakozási lehetőséget, ami már 15 éve hiányzik a város kulturális életéből. A filmklubot üzemeltető Solymos Ákos egy hirtelen ötlettől vezérelve döntött úgy, hogy filmszínházat nyit a városban. A belvároshoz közel, a váciak előtt ismert Vörösházban sikerült bérbe vennie egy helyiséget, amit ismeretségein keresztül beszerzett jó állapotú mozi ülésekkel rendezte be.

A mozigép nem más, mint egy projektor, amin keresztül dvd lejátszón eredeti, a forgalmazók által engedélyezett, használatra kiadott dvd vagy más formátumú lemezzel vetítenek. A hangfalak 5.1-es hangrendszerben szólnak, a tulajdonos néhány módosítással a hátsó sorokhoz is beállított egy-egy hangszórót, így még teljesebb a hangélmény. A teremben 32 fő tud egyszerre helyet foglalni. A székek lehajtható ülőkékkel ellátott piros, bársonyhuzatúak, nagyon kényelmesek. Már használtan érkeztek az egykori budapesti Átrium Moziból. A „vetítőgép” a terem közepén helyezkedik el, így biztosítva a jó minőségű képet a vásznon.  A „moziszoba” hátulsó részében apró kiállítás látható régi vetítőgépekből.
Filmkínálata egykori nagysikerű alkotásokból és új, csak dvd-n megjelent vagy más mozikban e-cinema rendszerben látható filmekből áll. Jegyárai normál áron érhetőek el, egy teljes árú jegy 700 forintba kerül, 6 éven aluli gyermek számára csak 450 forint. Bérletet is igénybe lehet venni, mely egy hónapon belüli 4 előadásra alkalmas és 2000 Ft áron kapható a moziteremben, ami egyben pénztárként is funkcionál. Itt a készpénzes vásárlás mellett kultúra utalvánnyal is fizethetünk. Előadások csütörtökön 18, pénteken 18 és 20, szombaton 10, 15:30, 18 és 20, vasárnap pedig 10, 18, és 20 órakor vetítenek előre meghirdetett filmeket. Jegyvásárlás a vetítés előtt 20 perccel történik.
Vác életében egy üde kis szín ez az „ékszerdoboz”, reméljük, hogy még sokáig az is marad!

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:08