Újabb 4 digitális vetítőt helyeztek üzembe

2012. október 03. szerda | Írta: Forgács Balázs
Egy hete 7 napos kísérleti jelleggel indultak meg az előadások az Agóra-Savaria Moziban, Szombathelyen, ahol már digitális gépekkel vetítenek. A nagyteremben a Dunántúl új, legnagyobb vásznán (14,6x7 m) digitális 3D vetítésekkel, a kisteremben kizárólag 2D vetítésekkel várják a nagyközönséget.

 

A mozi versenyképes jegyáraival komoly konkurenciájává válhat a plázabeli Cinema Citynek, hiszen egy teljes árú jegyért nem többet kell fizetni, mint 1000 Ft, a kedvezményes pedig mindössze 800 Ft. A gépek a Christie CP2230 és CP2210 típusú vetítői, a térhatású rendszert pedig a Dolby 3D Digital Cinema szolgáltatja. A termekhez egy-egy Meo vetítőgép megmaradt. A fejlesztés a tavaly sikeresen megpályázott artmozis digitális pályázaton nyert összegből és az önkormányzat finanszírozása által jött létre.
A másik két vetítőt a Sugár Moziban szerelték fel 2 hete, ezek a Hitchcock és Bujtor Stúdiótermekben kezdték meg a munkát, amellyel befejeződött a multiplex teljes digitális átállása. A vetítőgépek a Christie legkisebb teljesítményű darabjai, a CP2210-esek, kizárólag 2D vetítésekre alkalmasak, mellőlük az analóg – köztük a tavaly ősszel újonnan beszerzett Kinoton – vetítőgépeket eltávolították.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:32