Újabb 3D termek Budapesten és Egerben

2010. április 13. kedd | Írta: Forgács Balázs
Ezen a héten 3 újabb Palace moziban indul útjára a 3D digitális vetítés. A Palace Cinemas a belga Barco cég jóvoltából a DP2K-15C típusjelzésű projectorokat állítja csatasorba az Eurocenter, Duna Plaza és Pólus multiplexekben. A mai napon az Így neveld a Sárkányodat 3D című animációs filmmel indítanak a Pólusban 17:45-kor, amely a 4-es teremben láthatható. Az Eurocenterben ugyanezen a napon szintén ez a 3D lesz az első film 13:00-kor ott is a 4-es teremben.

A Duna Plázában pedig a 3-as teremben szerdán 16 órakor vetítik az első digitális térhatású filmet, mely az Így neveld a sárkányodat 3D lesz. Csütörtöktől azonban már mindhárom helyszínen a Titánok harca 3D-t nézhetjük. A vetítőtermekben a régi vásznat ezüstös bevonatúra cserélték és itt a jövövőben kizárólag a digitális projectorokat alkalmazzák, mert a 35 mm-es vetítőket leszerelték. Ezzel a fejlesztéssel a Palace az összes működő budapesti moziját felszerelte a digitális technikával, amely a Westend kivételével a Masterimage vetítési formát használja. Várhatóan még az idén sor kerülhet a vidéki Palace filmszínházak digitális vetítővel való ellátása.

2010. április 6-ig Egerben is beszerelésre került a digitális vetítőgép, méghozzá az Uránia Moziban. Az önkormányzat támogatásával megvalósult project az országban leginkább elterjedt Dolby 3D Cinema rendszer, Christie típusú vetítőgéppel. Az országban most már összesen 35 db digitális vetítő üzemel, melyekből 19 a fővárosban és 16 vidéken várja a 3D megszállottjait.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:15