The Laser Experience

2019. június 29. szombat | Írta: Forgács Balázs
Pécsett a Fény Fesztivál keretében egy szakmai konferencián vettem részt szombaton délután 3-kor az Apolló Moziban. A szakmai beszélgetés fő témája a lézervetítők és felhasználási területük voltak, a jelenlévő előadók és szakmai berkekben tevékenykedők tapasztalatokat osztottak meg a lézeres vetítőgépek felhasználásáról.
A fejlődés útja a lámpásakról a foszfor és az RGB lézervetítők irányába halad, rengeteg pozitív eredményt hoztak fel külföldi és hazai szabadtéri programok kapcsán, mint pl. az aktuális fényfestések tekintetében, de a nyugat-európai filmszínházak is igyekeznek kiaknázni a lézer alkotta lehetőségeket.
A beszélgetés fő mondanivalója a lézerek pozitívumairól és a lámpáshoz képesti előnyükről szóltak, úgy mint az élénkebb színek, a kontrasztosabb kép --> a fekete tényleg fekete legyen, a vetítőgép fényforrásának hosszabb élettartama, az energiatakarékosság, az alacsony zajszintje vagy az üzemi megbízhatósága.
A beszélgetést Schmid András a Christie projektorok értékesítési menedzsere vezette fel és világhírű művészekkel és tartalomkészítőkkel folyt a beszélgetés. Résztvevők voltak: Bordos ArtWorks, Kiégő Izzók, Maxin10sity, VJ Centrum, Christie Digital.
Utoljára frissítve: 2019. augusztus 16. péntek 00:22