Téli híradás

2018. március 02. péntek | Írta: Forgács Balázs
Az ősszel történt, de az előző összefoglalóba nem került bele az Art+ Cinema mozi nagyobbik termének digitális átállása, mivel mi magunk sem értesültünk az eseményről. Szóval a Lugosi terem egy Christie típusú DCI vetítővel gazdagodott, amelyet a Rooftop Cinema adott bérbe nekik a nyári elején kezdődő vetítési szezonig. Na de nézzük a decembertől februárig tartó hírösszefoglalót, amely nem volt éppen unalmas.
- December 8-án a soproni Elit Mozi aktívról passzív 3D szemüveges rendszerre tért át, ehhez lecserélték a vetítővásznat fehérről ezüstre és a szemüvegeket is meg lehet immáron vásárolni.
- December 13-án hosszú évek óta először vetítettek 3D formátumban Egerben, 2 év kihagyás után az Agria Parkban lévő miniplex 2-es termében lévő Christie vetítő kapott DepthQ szűrőt, a szemüvegek megvásárolhatók.
- December 14-én drasztikusan felemelte jegyárait a CinemaPINK Mammut mozija, a korábbi 1700 forintos jegyár innentől 1950 forintba kerül, ezzel pedig Budapesten újra a legdrágább moziként tartották nyilván.
- A 20 éves Cinema City a decemberi születésnapját kihasználva azoknak a régi mozizóknak hirdetett játékot, akik megtartották jegyeiket régről, az ezeket feltöltők között értékes nyereményeket sorsoltak ki, bizony, voltak jegyek az 1998-as évből is.
- Január elsején az önkormányzat vette át Székesfehérvár egyre népszerűbb artmoziját, amely az utóbbi években komoly átalakuláson ment át, többek között kicserélődött a nézőtéri bútorzat, a hangrendszer, a vetítőgép digitális lett. Az új üzemeltető a megfelelő szolgáltatásért jegyárat emelt.
- Január elején megemelte jegyárait a Cinema City és vele együtt az ország több kisebb mozija is, majd néhány hétre rá a Sugár Mozi is. Az emelés mértéke átlagosan 30-40 forint volt.
- Február 8-án megnyitott a Mom Park mozija 5 teremmel a CinemaPINK gondozásában, itt is 4K-s Sony vetítőkkel és az összes teremben Dolby Atmos hangrendszerrel, ám az első napokban itt sem mentek zökkenőmentesen a vetítések. Viszont napokkal a nyitás után beélesítették a weboldalt és a netes jegyfoglalást is, ami a mai napig béta verzióban működik, teszt jelleggel és nem tökéletesen. A mozi megkapta a VIP előtagot, ám a szolgáltatásban nemigen mutatkozik meg erre vonatkozólag semmi kiemelkedő, viszont a jegyárak 2400 forint körüliek lettek.
- Február 13-án megnyitott a hó elején bezárt Cinema City Aréna VIP, a megújult nézőtéri fotelek és a minimalista stílusban újjávarázsolt lobby, valamint az ételkínálat is. A megváltozott koncepcióban a vacsora+mozi irányába építkezett a hálózat. Ehhez a jegyárakat is feljebb srófolták, a 4180 forint helyett 5490 forintért tölthetünk el exkluzív körülmények között. Ez a fejlesztés része a novemberben megújult IMAX és hagyományos termek komplett székcseréjének, amely 1 milliárd forint értékű fejlesztés volt.
- Február 26-án két hétre bezárt a Szentesi Mozi, a második terem kialakítása miatt építési, átalakítási munkálatok kezdődnek meg, amelyhez a meglévő nézőteret is le kellett zárni. Az új termet májusban kívánják megnyitni.
Utoljára frissítve: 2018. március 28. szerda 23:31