Tegnap a -1. napon nyitott meg a dunaújvárosi mozi

2020. július 16. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A Dózsa Mozi üzemeltetését a Kultik hálózat szerezte meg egyetlen pályázóként, az eredmény kihirdetésekor a külsőleg és belsőleg is megújult műemlék épület befejező simításait végeztét, ám a termek átalakítása az új bérlő feladata lett.
Az országos tapasztalattal rendelkező magyar mozihálózat nem csak a kényelmes foteleket hozta el, de új vetítési rendszert, hangrendszert, valamint nagyobb vásznat szereltek be. A büfé kínálatában meghagyták az ízesített popcornokat is.
Mindkét teremben a világ piacvezető Christie vetítőgépei gondoskodnaka vetítés tökéletességéről. Az 52 fős kamarateremben CP2208, az 470 fős nagyteremben pedig egy CP4230-as duruzsol, utóbbihoz Xpnad passzív 3D rendszer tartozik, amelynek követelménye az ezüstvászon. A kisebbik teremben 5.1-es Dolby Digital hangrendszer működik, a nagyobbikban pedig egy Christie Vive Audio, amely annyiban érdekes, hogy minden helyről azonos minőségben szólal meg a film és a Kultik a kedvező tapasztalatait a kaposvári multiplexben szerezte.
Július 15-én a nagy hangpróba napján este Hans Zimmer koncertfilmjével próbálhatták ki a nézők a nagyterem hangzását, amelyhez csak regisztrálni kellett magukat az előadásra. Az koncertfilmen a részvétel ingyenes volt.
A mozi megnyitására 16-án kerül sor, előtte 15 órakor rajtol el a mozi majálisa, ahol különféle programok várják az érdeklődőket, 17 órakor ünnepélyes keretek között megnyitják a mozit és átvágják a szalagot. 18 órakor pódiumbeszélgetés keretében Koltai Róbert lesz a megnyitó díszvendége, majd a regisztrált vendégek megtekintik a Csocsó, avagy éljen május elseje című filmet. A belépés itt is ingyenes.
Péntektől pedig az I. heti Mozimaraton kezdődik, akciós 1000 forintos jegyárakkal, 3D film esetében a szemüveget is meg kell venni, ha nincs ilyen a birtokunkban. A filmes repertoárban pedig a legújabb, valamint a járvány előtti időkben bemutatott filmeket adják majd.
Július 22-e után a jegyárak a következőképpen alakulnak: Egy felnőtt 2D filmre 1500 forintot, kedvezményesre 1250 forintot, teljes árú 3D filmre 1700 forintot, ennek a kedvezményes verziójára 1450 forintot kell fizetni. Kedvezményre a nappali tagozatos diákok, 65 éven felüliek, a gyermekek 16 éves korig és a törzskártyával rendelkezők válthatnak. A törzskártya 1500 forintba kerül egy évre és a tulajdonosa használhatja. A 3D szemüvegek darabonként 270 forintba kerülnek.
 
fotók: M.I.
Utoljára frissítve: 2020. augusztus 04. kedd 14:38