Tavaszi hírcsokor

2019. június 04. kedd | Írta: Forgács Balázs
A sűrű esős tavasz sokaknak hozott mozis szabad programokat, mert mi mást is lehet csinálni, ha a szabadba nem lehet kimenni, mint moziban filmet nézni. A hírek tekintetében is van bőven téma, ami az elmúlt időszakra jutott, mindjárt egy kimaradt hír kerül az elejére, ami még télen volt, de az előzőekben lemaradt.
- December 28-án a balassagyarmati mozi régi nagyterem, amely koncert helyszínként és táncházként üzemel, a színpadi emelvényre ledfalat kapott vizuáltechnikai kiegészítésként, ezen a felületen artfilmeket is be tudnak mutatni, a film minősége elmarad az elvárttól (nagyjából 1K felbontás), de a jegyváltáskor a személyzet felhívja erre a figyelmet.
- A tavasz elején a Cirkó-Gejzír Mozi egyes termében a Christie digitális vetítőgépet, Barcora cserélte a mozit működtető alapítvány, ezzel egységesítve a gépparkot a moziban.
- Március közepén és végén a Csepeli Mozi 4-es és 5-ös termében cserélték ki a mozis székeket kényelmes spanyol fotelekre.
- A Sió Mozi egy régi vágya egy harmadik, kisterem megépítése. Ezt kezdték el kialakítani a mozi előteréből leválasztva, a befejezés a nyári szünidő elejére várható.
- Március 29-én megnyílt a CinemaPINK Mom Park mozi bowling klubja, amely a mozi szerves részévé akar tenni a török tulajdonos, különféle bowling+mozijegy akciókkal várják a közönséget.
- Április 1-én bezárt a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum, hogy 1-1,5 év alatt kívül-belül megújulhasson, többek közt átalakul a nagyterem nézőtere, kicserélik az elhasználódott üléseket, bővítik a kisterem befogadóképességét, lecserélik az elektromos hálózatot, felújítják a homlokzatot és eredeti állapotára állítják vissza a mozi előterét. Az ideiglenes mozit az egyetem egyik 190 fős előadójában alakították ki.
- Május 4-én új helyszínnel bővült a Kultik hálózata, mégpedig a Szarvasi Mozival, amely egytermes moziként premier filmeket vetít.
- Május 8-án bezárt a CinemaPINK Mammut mozija, a pláza tájékoztatása szerint a mozit felújítják, de több pletykát lehetett arról hallani, hogy új üzemeltetője lesz.
- Május 22-én 25 éves lett a Cirkó-Gejzír Mozi, ez alkalomból ezen a napon 100 forint volt minden mozijegy, további fél éven belül pedig különleges vetítések, akciós bérletvásár és egyéb játékok várják a közönséget.
- Május 31-én jelentette be a Cinema City, hogy a Mammutban ők lesznek az üzemeltetők, ezzel a PINK egy mozis céggé zsugorodott. A megnyitásról egyelőre nem tudni sokat, de szeretnének minél hamarabb, várhatóan a Mammut 2-ben lévő 5 terem nyílik meg először.
- Május 31-én elindult kettő balatoni kertmozi Fövenyesen és Balatonakaliban, még ebben a hónapban rajtol el Révfülöpön, Csopakon, Zalakaroson, Balatonvilágoson és Vonyarcvashegyen is. Ezzel kezdetét vette a balatoni kertmozis idény. Várhatóan több fővárosi helyszínen és néhány vidékiben, valamint július folyamán további Balaton parti településen indulnak meg a vetítések.
 
(Csepeli Moziról készült fotó: Kószó János, Cirkó-Gejzír Moziról készült fotó: Petneházi Zsolt)
Utoljára frissítve: 2019. június 15. szombat 09:13