Szűk egy hónapra bezárt a Belvárosi Mozi egyetlen működő terme

2019. október 09. szerda | Írta: Forgács Balázs
A felújítási munkálatok a végéhez közelednek és bár sokan úgy látják, hogy a tervek szerint 2 hónap múlva a mozit megnyitni szándékozó vezetésnek komoly erőfeszítéseket és nyomást kellene gyakorolnia, hogy ez valóban használható állapotba kerüljön addigra. Ám a szegedi mozi felújítását vezető kivitelező garanciát vállalt a határidőre.
A mostani üzemszünet az energetikai felújítás miatt szükséges, ez pedig e tekintetben az utolsó mozzanat. Ezt követően újra megnyílik a Csőke József terem. Emellett a Délvidék Házban is működik moziterem, a zárva tartás alatt itt folyamatosan vannak vetítések, de sem büfé, sem bankkártya elfogadás nincs. A Belvárosi Mozi átadásáig tartják itt a vetítéseket, utána visszaköltöztetik a vetítőberendezést az eredeti helyére. A készültség egyébként 70%-os, a homlokzat és az előterek festése, külalakja, a liftakna elkészültek és a Zsigmond Vilmos teremben a nézőtér kialakítása, hangelnyelő szövetburkolat beépítése zajlik, be van állványozva. A másik két teremhez nem nyúlnak érdemben, azokat korábban felújították.
Újdonság lesz, hogy épületen belül elérhetőek és akadálymentesek lesznek a termek. A mozit december 18-án az új Star Warsra szeretnék megnyitni, de apróbb, forgalmat nem zavaró munkák befejezésének határideje december vége. A VR élményt nyújtó helyiségek, szám szerint 3 ilyen lesz (egy a pincében, egy a földszinten, egy folyosórészen, amit korábban nem használtak és egy az emeleten). Ezeknek az elkészülési ideje 2020. március 31.
Utoljára frissítve: 2019. október 24. csütörtök 09:32