Székcsere a bölcskei moziban

2019. február 25. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Két hete a mozi karzatán cserélték ki a fotelüléseket újakra és várhatóan a földszinten is lecserélik a régi zsöllyéket. A mozi vezetése a Corvin Mozi használt üléseit szemelte ki és vásárolta meg jelképes összegért, ezeket fogják majd a földszinten elhelyezni. Az erkély székeit máshonnan szerezték be.
Mivel a fotelülések fix ülőrésszel rendelkeznek, nagyobb sortávolságot kell hagyni, a jelenlegi, felhajthatóakhoz képest, ezért kevesebb fér be a nézőtérre. A hozott fotelek magas háttámlásak is, ezért valamennyire a fejet is megtartják majd, valamint palacktartósak, ezért növelik a komfortot. Mivel a mozi egy energetikai korszerűsítési pályázaton is indult, előbb azt kell majd befejezni és utána következik a nézőtér korszerűsítése. A régi székeket a mozi 500 Ft/db áron árusítja, amelyeket a csere után a moziból lehet elvinni.
A moziban 2015májusában sikerült lecserélni a digitális vetítőre a régi analógot. Néhány éve vászoncserére, tavaly pedig hangrendszer cserére került sor. Az utolsó állandó mozival rendelkező falusi mozi tavalyi évét nyereséggel zárta, ez pedig hosszú távú garanciát jelent a helyiek és a környék filmszerető közönsége számára a filmvetítések szempontjából.
 
(első fotó: Kószó János)
Utoljára frissítve: 2019. április 03. szerda 17:00