Sárospatakon is révbe ér a mozifelújítás

2021. október 26. kedd | Írta: Forgács Balázs
Még 2018-ban zárt be az A Mozi Sárospatakon, hogy kezdetét vegye egy nagyobb volumenű átalakítás, amely nem csak a mozit, hanem az egész művelődési ház átfogó rekonstrukcióját magába foglalta. Az előadások ideiglenes helyszínen 2020. március 8-ig fogadta látogatóit, ám a világjárvány végül az újraindulást elkaszálta, illetve némi szabadtéri vetítésre nyáridényben sorkerült. A mozit egyébként 2014 márciusában digitalizálták, azóta érdemi átalakítás nem történt.
2020. október 28-ig kellett várni, hogy újra nézők telíthessék meg a nézőteret, amely teljesen megújult. Kicserélték a burkolatokat, a vásznat, a nézőtéri fotelek Spanyolországból érkeztek, a részben fejtámlás ülések pohártartósak, a hátsó sorok lépcsős üléssor elrendezésűek, az elsőfele lejtős elrendezésben alakították ki. A vetítőgépet korszerű, lézeresre cserélték, amely a Tiszántúlon az egyetlen ilyen. A nézőtér férőhelye a korábbi 100-ról 117-re emelkedett.
A jegyárak kis mértékben emelkedtek, 2D-s vetítés 1200 Ft, a 3D-s 1400 forintba kerül, a 3D szemüveg megvásárolható lett, ára 400 Ft. A mozi az Xpand passzív rendszert használja immár. Vetítések a korábbi rendszerben zajlanak majd, csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva.
A nyitóhéten olyan alkotásokat tűznek műsorra, mint a Free Guy, a Toxikoma vagy az Elkxrtuk, de levetítik a Shang-Chi és a Tűz legendáját, a legújabb James Bond filmet és a Dzsungeltúrát, de néhány artfilm is a repertoár részét képezi majd.
 
fotók: Kószó János
Utoljára frissítve: 2021. november 13. szombat 19:29