Port.hu Családi Filmfesztivál

2011. november 07. hétfő | Írta: Forgács Balázs
November 11-13 között a Port.hu és a Cinema City Aréna Pláza közös szervezésében Családi Filmfesztivált tartanak a régmúlt és a legújabb mese- és rajzolt filmekből. Az elmúlt évek legsikeresebb 3D-s animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséit, mesefiguráit is megmutathatják gyerekeiknek a szélesvásznon, mint például: Mazsola és Tádé, Lúdas Matyi, Mekk Elek, Pom-pom és Picúr vagy Süsü, a sárkány. Megelevenednek a mai óvodások és kisiskolások számára a jelen külföldi szupersztárok, mint a Rió, a Wall-E, Gru vagy L’ecsó. A szervezők reményei szerint sok kisgyereknek ez lesz az első moziélménye – sor kerül kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is.

Kicsik és nagyok együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a Cinema City Aréna előterében kialakított „elvarázsolt gyerekszobában” számtalan kísérőprogram közül választhatnak. Interaktív koncerteken fellép az Alma Együttes, az Apacuka, a Kolompos Együttes, valamint a Mosoly-go-k és a Tünet Együttes is. Az eseményre a halhatatlan mesefigurák magyar hangjai is meghívást kaptak, itt lesz Bodrogi Gyula, Cserháti Ágnes, Geszti Péter, Gombos Edina, Kálloy-Molnár Péter, Pogány Judit, Pokorny Lia és Wolf Kati. A rendezvények házigazdája Jelisztratov Szergej, az 1970-es évek gyermekfilmjeinek sztárja.
A felső tagozatosokat és a középiskolásokat szakmai beszélgetések, előadások, workshopok várják pénteken, ahol lehetőség nyílik az animációs filmek készítésének technikáiba, trükkjeibe, vágási módszereibe betekintést nyerni, a zene és a szinkron kulisszatitkairól és a háromdimenziós világról tapasztalatokat szerezni.
Az idei fesztivál a november elején moziba kerülő Tintin kalandjai című animációs film IMAX 3D gálavetítésével zárul, amelyre a fesztivál ideje alatt a helyszíni vetélkedőkön lehet belépőt nyerni.
A fesztivál mindenki számára elérhetővé válik a kedvező jegyárak által: 750 forintos egyéni és 2800 forintos családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek vagy 1 felnőtt + 3 gyermek). Igen, 3D-s filmekre is. A szakmai programok belépődíja 150 Ft lesz.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 12:24