Óvatosan nyitnak a mozik

2020. március 12. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A mai naptól meghirdetett kormányrendeletre rövid időn belül válaszoltak is a mozik, de a két nagy hálózat, a Cinema City és a Kultik szinte egy időben, csütörtök délelőtt hozta meg a döntését. Megnyitják a moziaikat!
Első és legfontosabb, hogy a dolgozók és a mozinézők egészségét és legmagasabb fokú biztonságának figyelembe vételével, a jogszabályok betartásával biztosítja. Sűrűbb és alaposabb fertőtlenítéssel, a kézmosásra való figyelemfelhívással, gyakran használt felületek tisztításával. A Cinema City a termekbe maximum 99 nézőt enged be, ennyi hely foglalható és vásárolható meg. A Kultik az előre meghirdetett előadásokhoz képest 20%-kal csökkentette a filmkínálatát, valamint egy előadásra, maximum 90 embert engednek be. Igyekeztek a többtermes moziban úgy alakítani a műsort, hogy a bemenő és a kijövő vendégek ne találkozhassanak egymással, ezáltal pedig elkerülhető a "tumultus" a folyosókon.
Sokan a döntés ellen a dolog erkölcsi vonzatát kérik számon és ezt a mozik szemére vetik, hogy a profitot nézik, nem a biztonságot, ám ez a határozat egy enyhébb fokozatú tiltás a kormány részéről, szándékosan meghagyva a lehetőséget egyfajta elégséges szolgáltatás nyújtására. A járvány későbbi fokozódásával viszont előírhatnak akár olyan jogszabályozást is, ami a mozik működésének ideiglenes szüneteltetését is előírhatja.
Utoljára frissítve: 2020. április 05. vasárnap 05:50