Öt új város a digitális vetítők csatasorában

2010. július 07. szerda | Írta: Forgács Balázs
Július 8-án 10 vetítőteremben veszik át részben vagy egészben a digitális vetítők a régi 35 mm-esek helyét. A Cinema City hálózat szolnoki, szombathelyi, veszprémi és zalaegerszegi 4 termes multiplexeiben 1-1 digitális vetítő kezdi meg feladatát, a debreceni és győri soktermesben pedig a harmadik d-cinema is munkába áll. Mindegyik egységben a jól ismert Dolby 3D Digital Cinema adja a technikai hátteret. A vetítőgépek a Christie legújabb típusai lesznek.

Ugyanettől az időponttól látható először háromdimenziós film a nyíregyházi Palace Cinemas moziban. A nagyhálózat a már meglévő digitális gépei mellé 1-1 újabb teremben cseréli fel a régi vetítőket a Westendben, a Mammutban és a Mom Parkban. A digitális projectorokat a Barco szolgáltatja, Masterimage vetítési technikával.
A két hálózat a megnövekedett térhatású filmek megjelenéseknek köszönhetően növeli háromdimenziós alkotásokat is vetíteni tudó gépeik számát. Ezek július 8-án a Shrek a vége, fuss el véle! című nagysikerű animációs filmmel együtt debütálnak.
Augusztusban várhatóan a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermébe is beszerelésre kerül a Christie típusú digitális projektor, amelyet a Dolby 3D Digital Cinema technikával egészítenek ki.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:08