Ősszel is kertmozizhatunk

2021. szeptember 01. szerda | Írta: Forgács Balázs
Nem kell nélkülözni a szabad ég alatti mozizást amiatt, mert vége van a nyárnak, szeptemberben és októberben is számos helyszínen mozizhatunk, akár ingyen is különféle helyszíneken az időjárás függvényében.
Bár már nem ússzuk meg a mozizást takaró és réteges ruhaviselet nélkül, a szúnyogok miatt már nem kell aggódnunk. Ugyanakkor a hamarabb sötétedés miatt már jóval korábban elkezdődnek a vetítések.
A Balatonon a nyári szünet előtti hétvégén vagy augusztus 20-án bezárta a kertmozik, csak egy maradt, amelyik bátorkodik egész szeptemberben és október első hétvégéjén kinyitni minden pénteken és szombaton este, Fövenyesen. A kultikus és hagyományos értelemben vett hangulatos kertmoziban este 8 órakor kezdődnek a vetítések, az utolsó októberi szombaton pedig a Nincs idő meghalni, legújabb James Bond filmet vetítik majd, amely akkor lesz premier. Jegyár 1200 forint.
Budapesten a Mammuttetőn várja közönségét a tetőmozik megalkotója a Rooftop Cinema, szeptember 1, 2, 5, 6 és 29-én. 5-én A legjobb dolgokon bőgni kell című film premier előtti vetítésén közönségtalálkozóval egybekötve lesz alkalom találkozni a film alkotóival. A vetítések 20:30-kor indulnak, a 29-ei előadás 20 órakor. A jegyár 1750 forint, párosjegy 2500 forint, premier előtti filmre 2000 forint a belépő. Rossz idő esetén a vetítések elmaradnak.
A Margit-szigeten a Wonder Garden kertmozi 5-én vasárnapig, egy 18 és 20 órási filmre várja a közönséget. Holnaptól az Amerikai pite sorozatot nézhetjük végig. A részvétel ingyenes. Rossz idő esetén a vetítések elmaradnak.
A Budapest Garden kertmozija egész szeptemberben szerda, csütörtök, péntek és szombati napokon vár a homokos beach placcon, ahol kempingszékeken élvezhetjük a jobbnál jobb filmeket. A vetítések 20 órakor kezdődnek, megtekintésük ingyenes. Rossz idő esetén a vetítések elmaradnak.
Óbudán az Esernyős Kertmoziban 15-én a Boldog idők kerül levetítésre este 9-kor, jegyár 1000 forint, 35 év alattiaknak és nyugdíjasoknak 800 forint. Rosszidő esetén a vetítést a kávézóban tartják meg.
A Fellini Kultúrbisztóban ma utoljára a Portré a lángoló fiatal lányról című filmet lehet megnézni 20:30-kor, a belépés díjtalan, rossz idő esetén elmarad.
Az Erzsébet Ligeti kertmoziban 2 szombaton (4-én és 11-én) lehet megtekinteni egy-egy filmet 19:30-kor kezdődő vetítésen, az előadások ingyenesen látogathatók.
A Lupa autósmoziban szeptember 3-4-5 és 10-én lesz vetítés, autónként 4990 forintért válthatók jegyek.
A Várkert moziban egész szeptemberben keddenként és szombatonként várják a nagyérdeműt, helyár 2500 forint.
Változó helyszíneken vetít a PikNik Kertmozi 2-án a Lupa tónál, 3-án a gégényi focipályán és Királyszentistvánon a Leader Klturparkban, 4-én Celldömölkön, 5-én Szabadegyházán, 6-án Debrecenben autósmoziként a Fórum Bevásárlóközpont tetején, 12-én Váralján tartanak.
Balassagyarmaton a Palóc Liget Kertmoziban szeptember 29.-ig minden nap 20 órakor kezdődnek filmvetítések, jegyár 1500 forint, kedvezményesen pedig 1300 Ft.
Soltvadkerten 2 helyszínen, a Vadkerti-tónál 1-én, 15-én és 29-én 20 órakor, a Gyöngyház Kulturális Központ teraszán pedig 8-án és 22-én lesznek filmvetítések. Az előadások 20 órakor kezdődnek, a részvétel díjmentes, viszont rossz idő esetén nem tartják meg őket.
Utoljára frissítve: 2021. szeptember 24. péntek 12:32