Összefoglaló 2017 nyaráról

2017. szeptember 03. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Tartalmas nyarunk volt, egyrészt több kertmozi nyitott meg a Balaton partján, mint tavaly, másrészt nekifogtak több mozi felújításának, hiányosságok pótlásának, nagy karbantartásoknak, ami miatt néhány moziban szünetelt a szolgáltatás.
-          Június elején megkezdődtek a vetítések a Balaton partján 11 helyszínen, idén újra dci szolgáltatással örvendeztette meg közönségét Balatonakali, Balatonlelle, Csopak, Révfülöp, Fövenyes, Zamárdi, új belépő a d-cinema rendszerbe Vonyarcvashegyen a Panoráma Kertmozi volt. Projektoros vetítések voltak Balatonaligán, Balatonszemesen, Balatonfenyvesen, Balatonfűzfőn és Balatonszemesen.
-          Nem csak a magyar tenger partján hódolhattunk a kertmozizás örömeinek, hanem többek között Zalakaroson, Budapesten: a Corvin tetőn a Rooftop Cinema jóvoltából, valamint a Várkert Bazárban, a Budapest Parkban, Egerben, Hatvanban, Sárospatakon, Balmazújvárosban és Budakeszin is.
-          Június 30-án bezárt a Pólus Filmszínház 6 termes mozija, az üzemeltetővel bérleti viták miatt felmondta a bevásárlóközpont a szerződést, augusztus 3-án nyitotta meg az új üzemeltető Pólus Mozi néven egyelőre 5 teremmel, később az 5-ös nagytermet is megnyitják. A moziban új fotelülések kerültek elhelyezésre, újdonság lett a páros fotelek és az online jegyvásárlás.
-          Június végén a Művész Art Mozi a nyári pangást kihasználva rövid időre bezárt és csak szeptember elején nyitott ki, mert légtechnikai felújításon esett, emellett szigetelési munkálatokat végeztek és légkondicionálóval szereltek fel olyan termeket, ahol eddig nem volt.
-          Július 21-én került mozikba a Valerian és az ezer bolygó városa című film, a hír különlegessége, hogy a Mammut Bevásárlóközpontban lévő török üzemeltetésű cinemaPINK Dolby Atmos hangrendszerrel vetítette a filmet, amelyet azóta is műsoron tart.
-          Augusztus elején lakat került a pécsi Apolló mozira is. Az elhasználódott 35 mm névre hallgató nagyteremben kicserélték a nézőtéri foteleket kényelmesebbre, szigetelési munkákat végeztek és a padlózatot is némileg átalakították.
-          Augusztus 1-én a Makói Mozi is szünetel október elejéig, mert a Makovecz Imre tervezte Hagymaházban olyan munkálatokat kell végezni, amelyek nem halogathatók: szigetelés, felújítás és állagmegóvás.
-          Augusztus közepén a debreceni Apolló is lakatot tett az ajtóra, a két kisebb termet kimatizálja, valamint a büfét bővíti, ezen felül a teljes villamos hálózatot kicseréli és a vizesblokkot is teljesen felújítja.
-          Augusztus 17-én a nagyközönség is birtokba vehette a Sugár Mozi 9. termét, amely közönségszavazással Tarantino nevét kapta, az 51 fős stúdióteremben helyet kapnak art kategóriás filmek is, mert erre is nagy igény mutatkozik ebben a moziban.
-          Augusztus végén lett a felújított Csepeli Mozi 1éves. Ennek keretében nyereményjáték és akciós mozifilmvetítések várták a közönséget.
-          Augusztus 29-től kétgépes rendszerben vetítik a Terminátor 2. – 3D, digitálisan felújított változatát a Corvin Mozi nagytermében, amelyre 3D miatti fényveszteségből fakadó tökéletes fényerősség miatt volt szükség, a filmet ebben a formában 2 héten át lehet megtekinteni.
Utoljára frissítve: 2017. október 06. péntek 03:55