Online jegyfoglalás 7. (Kultik Csepel)

2018. november 30. péntek | Írta: Forgács Balázs
Három és félév után ismét a jegyfoglaló rendszereket veszem górcső alá, eljutottunk a Kultik hálózatban már ismert felületre, amelyet több más mozi is használ. Többek közt Csepel, Pólus, Kiskunhalas, Szentes, Hódmezővásárhely, Pécs – Uránia, Salgótarján, Sopron – Elit, Ajka, Gödöllő, Kiskunfélegyháza, Pápa, Tata, Bölcske és Ózd is.
A felület egy letisztult és átlátható mozis weboldalt mutat, azonnal az aktuális napi műsort kapjuk, legördíthető módon, filmcímek alatt a vetítések időpontjaival. Napok szerint is bonthatjuk a műsort, ekkor a felső sor dátumaira kell kattintanunk. Választhatjuk a műsorlista feliratot, amely az összes vetítési napot és a hozzá tartozó filmet, valamint vetítések időpontjait mutatja legördíthető formában, ameddig a műsorokat összeállították.
Rányomunk az egyik időpontra és megjelenik a nézőtér helyszínrajza, itt a helyeket választhatjuk meg, zölden az üres helyeket jelölik, pirosan a már elfoglaltakat. Jelöljük ki az elfoglalni kívánt üléseket! A mi általunk kijelölt, foglalni kívánt üléseinket kékkel jelöli a rendszer, amiből összesen 10 helyet tudunk kiválasztani maximum. Jobboldalon a foglalás nevet és ez email címet adhatjuk meg, majd kiválaszthatjuk, hogy foglalni vagy vásárolni szeretnénk. A foglalásra kattintva elküldi a rendszer a foglalási információkat emailben, ha vásárolni szeretnénk, akkor a jegyvásárlásra kattintsunk és akkor megjelenik a jegyfajták táblázata, ahol kiválaszthatjuk a részünkre megfelelőt, majd tovább és megjelenik a banki felület, ahol ki is fizethetjük a jegyárat. Vigyázzunk, ha előzőleg pl 3 helyet választottunk, akkor annak megfelelő darabszámú jegyet kell kijelölnünk, különben nem visz tovább a rendszer a fizetési felületre. A Barion rendszerében kétféleképpen fizethetünk, egyrészt bankkártyás fizetési móddal, másrészt pedig a Barion által nyújtott pénztárca módban az előre feltöltött egyenlegről levonva.
A foglalásra és a műsorok megtekintésére úgy is lehetőség van, hogy a kurzort a mozi nyitó lapján, a film plakátja fölé visszük és a legördülő menüben a jegyrendelést választjuk, ekkor egy új oldalon a vetítési napokat és előadásokat mutatja a rendszer, itt is az időpontra kattinthatunk rá és aztán megjelenik a foglalási kép.
Összességében egy nagyon könnyen kezelhető felületen foglalhatunk és vásárolhatunk, még a kevésbé gyakorlott felhasználók is játszva kezelhetik a felületen a rendelést.
Utoljára frissítve: 2021. március 01. hétfő 08:33