Olcsóbb mozizás kedvezményt biztosító kártyákkal

2009. február 09. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Budapesten rengeteg lehetőség van, ami olcsóbb mozizást tesz lehetővé, de kevéssé ismerjük őket. Leginkább kedvezményes napokon vagy kedvezményre szabott jegyet vásárolunk. Ám vannak olyan lehetőségek is az olcsóbb mozizásra, amit kevésbé ismernek és ezáltal nem vagy egyátalán nem vesznek igénybe a mozibajárók. Holott ha ismernék ezeket a lehetőségeket másképpen festene a mozik látogatottsága.

A nagy mozis cégek mellett kis mozik is kedveskednek kedvezményes mozizáshoz igénybevehető kártyákkal, ám ezeknek az a titka, hogy előre kell nagy összeget fizetni és később abból az összegből lehet levásárolni a mozijegyet vagy felhasználni mozizásra, esetleg olcsóbban nézhetünk vele filmeket vagy e kettőt együtt!

A Budapest Film Klubkártya 20%-kal olcsóbb mozijegyvásárlást tesz lehetővé, de ez még nem minden. A klubkártya egy chippel ellátott kártya (hasonlít a telefonkártyára), ami feltöltőkártyaként funkcionál 10.000-30.000 forintig tölthető fel és ebből lehet a mozijegyeket levásárolni az éppen aktuálius jegyárból 20%-kal olcsóbban, kedvezményes napokon és 3D előadásra is hasznosítható. Egy előadásra legfeljebb 6 jegyet lehet vásárolni. Ha a kártyáról elfogynak az egységek, akkor újratölthető.

Szintén a Budapest Film bocsátotta ki a Nyugdíjas kártyát, amely 500 Ft-ba kerül és 50%-os kedvezményt biztosít 50 db jegyvásárlásra, ám csak bizonyos napszakban vehető igénybe, leginkább délelőtt és délután, tehát este nem, viszont kedvezményes napokon is igénybevehető. Előadásonként csak egy darab jegy vásárolható, ami ha 5 levásárolandó kedvezményre csökken 300Ft-tal újratölthető és újabb 50 előadásra ad kedvezményes mozizási lehetőséget. Nyugdíjas kártya kiváltásához nyugdíjas igazolvány kiváltása szükséges.

A Budapest Film Multi-diák kártyáját a többi kedvezménytől eltérően csak a Corvin moziban lehet felhasználni. A kártya itt is 500Ft-ba kerül és 50 kedvezményes mozizásra ad kedvezményt, amivel 20%-os mozijegy vásárlásra van lehetőség minden előadásra. Ha 5 egység alá csökken a darabszám, akkor 300Ft-tal újratölthető és ezzel újabb 50 mozijegy olcsóbban használható fel. Multi-diák kártyát diákigazolvánnyal lehet kiváltani!

A Művész mozi is kiadott egy klubkártyát, amit csak abban a moziban lehet felhasználni, melynek ára 2500Ft és a kedvezményes hétfői nap kivételével minden nap 30% kedvezményre jogosít. 1 évig érvényes.

A Budapest Film ART hálózata Ifjúsági és ART diák kártyát is kiadott, melynek ára 500Ft és 50% kedvezményre jogosít. Kiváltására diákigazolvány szükséges. Igánybevehető bizonyos időszakokban. 1 évig érvényes.

A Palace Cinemas tavaly szeptember végén rukkolt elő a kedvezményre jogosító kártyájával, ami 500Ft-ba kerül és egy évre ad korlátlan számú mozizásra kedvezményt a normál és diák kedvezményból 10% kedvezményt. 3D előadásra is érvényes, ami jelentősen csükkenti az ilyen előadásra szánt kiadást. De sajnos kedvezményes előadásra nem érvényes.

A Cinema City szerződést kötött az egyik hitelkártyát kibocsátó bankkal és ezzel a hitelkártyával lehet 20%-kal kedvezményesebben mozizni. A feltételek a moziban olvashatók.

A Bem mozi ad ki 10 alkalomra szóló mozibérletet, menek ára felnőtteknek 6000, gyermekeknek 4000 Ft!

Az Európa mozi is kiadott egy törzsnézői kártyát, mely 30%-os kedvezményt ad az éppen aktuális mozijegy árából. Kedvezményes feltételek a moziban találhatók.
Utoljára frissítve: 2017. április 12. szerda 00:13