Október 1-én nyit a budai VIP

2020. szeptember 29. kedd | Írta: Forgács Balázs
Végre megnyit a Mammut VIP részlege is, a Cinema City 2,5 millió eurós beruházásból újította meg a teljes mozit, múlt héten nyitott 5 multiplex és a csütörtökön debütáló magas színvonalú 3 VIP termet, amelyekből az egyik Kelet-Közép-Európa legnagyobb ilyen nézőtere, a maga 87 férőhelyével és 63 négyzetméteres vásznával büszkélkedhet.
Tavaly 3 hónap leforgása alatt építették és adták át december közepén az 5 termes Mammut II-es épületében lévő multiplexet, mintegy 2 millió eurós befektetéssel.
Az 1-es épület igazi kihívást jelentett a tervezőknek, hiszen a három VIP terem és a lobby elszeparálása nem volt könnyű feladat. Az exkluzív felszereltségű auditóriumok a hagyományos termek közé ékelődnek, ezért a közlekedőket úgy kellett kialakítani, hogy átjárási lehetőség a hagyományos és a VIP termek között fizikailag ne történhessen.
A jegyárak az Aréna VIP esetén megszokott 6150Ft 2D és a 6400Ft 3D + szemüveg alakulnak. Az online foglalás nem lehetséges, kivéve az ajándékjegyek tekintetében, azokkal is csak telefonon, de a foglalást legkésőbb az előadás kezdete előtt 1 órával át kell venni, a lobby részre való beengedés félórával az előadás előtt történik. Korlátlan étel és italfogyasztás, valamint a termekbe bevihető elemózsia ára is benne van a jegyárban. A spanyol eredetű bőrfotelek, dönthető háttámlával és lábtartóval rendelkeznek, minden fotelhez egy behajtható kis asztalka tartozik, az italtartó a kartámaszba süllyeszthető.
A Mammut mozik története több mint 20 évvel ezelőttre nyúlik vissza, a Mammut 1-ben 2000-ben 8 különálló mozi nyitott. A Budapest Film akkori elképzelése szerint 8 különálló mozival szerette volna a budai közönséget megajándékozni, ám ez gyakorlatilag egy multiplex mozi volt. Minden terem külön elnevezést kapott a budai városrészekről, nevezetességekről: Bécsi kapu, Aquincum, Hűvösvölgy, Krisztina, Pasarét, Gellért, Gül baba, Kiscelli. 2001-ben a bevásárlóközpont másik épületében 5 további terem épült, amiket már a pesti oldalról neveztek el: Danubius, Körönd, Liget, Oktogon, Vigadó. A nehéz helyzetben lévő tulajdonos és a csökkenő mozibajárási trendek miatt 2005-ben eladták a Palace Cinemas hálózatnak, az elnevezéseket számozás váltotta fel.
2011-ben a Cinema City felvásárolta a hálózatot, de a Palace Cinemas brand 2016-ig fennmaradt. 2013 márciusában a magas bérleti díjak miatt 15-20%-os emelkedést könyvelt el a multiplex, ezzel a legdrágább mozi lett. 2016 szeptemberében váratlanul bezárt, a Cinema City és a pláza közötti szerződés lejárt, új üzemeltető vette át a komplexumot. A török székhelyű CinemaPINK 2017 áprilisában nyitotta meg Mammut II-ben lévő 5 termes moziját, a kanapéfotelekkel és Dolby Atmossal, valamint 4K vetítőkkel debütáló létesítmény egyedülállónak számított a magyar piacon, az I-es épületben 2018 júniusában nyitott a multiplex 8 teremmel. Nem tartott sokáig az öröm, ugyanis a bevásárlóközpont szerződést bontott, 2019 májusában be kellett zárnia az egységnek. Újra a Cinema City lett a bérlő és majdnem másfél évet kellett várni a teljes átadásig.
A multiplex egy 21. századi, modern mozikomplexum lett, amely ámulatba ejtő kinézetével, innovatív belsőépítészeti megoldásaival, valamint minden tekintetben megújult beltartalommal, megnövekedett és színes műsorkínálatával, méltó és kedvenc mozija lesz az igényes budai közönségnek.
 
(fotók: Cinema City)
Utoljára frissítve: 2023. július 21. péntek 21:18