Multik helyett Kultik Kaposváron is

2018. július 02. hétfő | Írta: Forgács Balázs
Pénteken késő délután a Cinema City Magyarország facebook oldalán megjelent egy közlemény, hogy a Kaposvár Pláza és köztük eredménytelen bérleti szerződés hosszabbítás értelmében befejezik tevékenységüket és július 18-án bezárják kaposvári multiplex mozijukat.
Állításuk szerint a termeket szerették volna fejleszteni, ám a plázával nem sikerült mindkét fél számára megfelelő megállapodást kötni. A közlemény után óriási felháborodás-cunami zúdult a Kaposvár Pláza és egyéb somogyi sajtóorgánumok közösségi oldalaira. A mozizók azt gondolták, hogy végleg bezárják a mozit, sokan politikai játszmát sejtettek a háttérben, mások a pláza vezetését okolták a kialakult helyzetért. Ezért egy gyors közleményt adott ki a bevásárlóközpont és előre hozta bejelentését az új üzemeltető is, hogy a mozi marad, csak a Cinema City vonul ki a városból.
Az új üzemeltető a Kultik 17. mozijaként nyitja meg a somogyi megyeszékhelyen lévőt és komoly fejlesztéseket hoz magával, többek között a világ vezető moziprojektorait gyártó Christie vetítőket, Xpand passzív 3D rendszerét és a legnagyobb terembe a technológia csúcsaként a Christie Vive Audio hangrendszerét, ami Magyarországon eddig csak Székesfehérváron a Barátság Moziban és Budapesten a Francia Intézet mozitermében épült ki, de ilyen méretűben ez lesz az első. Az új bérlő a spanyol Euroseating fotelüléseit hozza a mozi 4 termébe, emellett kisebb felújításokat is végeznek, a mozi arculatváltáson is átesik. Legkorábban augusztus második felében nyitnak meg és nagy valószínűséggel a szünetelés alatt kihagyott nagy filmeket is műsorra tűzik, nem szenvedhetnek hiányt a Marvel rajongók, lesz A hangya és a darázs és az Abba rajongókat is kárpótolják majd a Mamma Mia 2-vel. A jegyárakról nincs még megállapodás, nem valószínű, hogy drágábban lehet majd jegyet váltani, mint most. Lesz azonban törzsvásárlói kártya, amellyel diák kedvezményt lehet igénybe venni egész évben és a kaposvári multiplex mellett az ország összes Kultik mozijában kedvezményes mozizást biztosít tulajdonosának. Marad az online jegyfoglalás és jegyvásárlás, de kényelmi díjat nem fognak felszámolni, mint ahogyan azt a Cinema City egyébként tette.
A Kultik hálózat mozijai méltó módon állnak helyt mind technikai, mind pedig film megjelenés terén, sikerre vitték mozijaikat Csepelen és Nagykanizsán, ahol egyik korábbi üzemeltető sem tudott nyereséget termelni, folyamatosan fejlesztenek és nézőtéri fotelüléseket cserélnek vagy újabb mozitermet építenek, felújítanak, mint a soproni Elit Moziban, Gödöllőn vagy Salgótarjánban. Pénteken éppen Szentesen indultak el a vetítések az újonnan épült 2. teremben, július közepén pedig Ajkán adják át a megnövelt férőhelyű, felújított nézőteret.
Bízunk abban, hogy a Kultik Kaposvári Mozi felül tudja múlni az előző üzemeltetést, el tudja oszlatni a kaposvári moziközönség kezdeti pesszimizmusát, akik megszeretik és ismét sajátjuknak érzik majd a mozit.
Utoljára frissítve: 2018. július 20. péntek 13:04