Mozi nyílik Celldömölkön

2012. február 24. péntek | Írta: Forgács Balázs
A Celldömölki önkormányzat egyik fejlesztéseként a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár (KMKK) teljes rehabilitációjának keretében valósult meg egy 94 fős moziterem kialakítása. A művelődési ház mellett korábban már működött filmszínház, ám azt az alacsony látogatottság és az akkori terem korszerűtlenségére hivatkozva 1999-ben bezárták, helyén most színház üzemel.

A terem a KMKK emeletén található, ahová lépcsőn keresztül vagy lift segítségével könnyedén feljuthatunk, az előtéren korszerű büfében vehetjük meg a mozijegyet és a film élményéhez elengedhetetlen kukoricát, üdítőt és egyéb édességeket. A moziterem lépcsőzetes üléssor elrendezésű, kék huzatú, pohártartós, fejtámla nélküli fotelekből áll. A moziszékek a tatabányai Omega Parkba tervezett multiplex mozi ülései lettek volna és egy kínai gyár olasz formavilágú termékei. Az összes szék karfája felhajtható és az ülések köze is ki van párnázva, így akár intimebb mozizásra is alkalmasak. A foteleket memóriaszivaccsal látták el, amely felveszi a rajta ülő testformáját, ezért rendkívül kényelmesek is, ha a néző feláll, az 5 másodperc múlva visszaáll alaphelyzetébe. A vászon a lehető legnagyobb, ami a terembe befért. A képi élmény minden nézőt lenyűgöz, a függöny automatikusan működik a képformátum függvényében és az előadás kezdete előtt majd annak végeztével is. A hangzás kiválósága a magas színvonalat képviselő CP650 moziprocesszornak, a Jbl hangfalaknak és a remekül beállított hangnak köszönhető. A gépházban egy-egy Cinemeccanica 35 mm-es Viktória 5 fejjel ellátott vetítőgép dolgozik, egy Christie projektorral kiegészülve, amellyel többek között e-cinema vetítéseket is fognak tarthatni.

A jegyek 800 forintos áron, kedvezménnyel 600 forintért válthatók, de az építtető cég az első 1000 jegyből 200 Ft árkedvezményt biztosít minden látogatónak. Filmklub vetítések alkalmával a teljes árú jegy 700 Ft, diákoknak, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 500 Ft. Vetítések pénteken, szombaton és vasárnap napi 2-3 előadásban lesznek. A filmkínálata pedig leginkább a helyi igényekre épül, legelső előadás a mai napon 17 órakor a Csizmás, a kandúrral indul, 19 órakor pedig a Mission: Impossible – Fantom protokoll című akciófilmet tekinthetik meg az érdeklődők.

A jövőben digitális vetítőgépre pályáznának, amellyel akár 3D filmeket is vetíteni tudnának és nem utolsó sorban premier filmeket is el tudnának hozni a városba. Reméljük, hogy minél több örömteli pillanatot szerez majd a KMKK Art Mozi közönségének és egy megbecsült szórakozási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 12:04