Megszépült a Belvárosi Mozi

2019. december 31. kedd | Írta: Forgács Balázs
Mint előzőleg már többször hírt adtunk róla, december 18-án átadták Szeged belvárosának moziját. Az 1920 óta működő filmszínház bár megtartotta a korára jellemző stílusjegyeket, egy XXI. századnak megfelelő kulturális intézmény lett.
A leglátványosabban a Zsigmond Vilmos terem alakult át, kényelmes, spanyol fotelülésekkel gazdagodott, 7.1 hangrendszert építettek ki, valamint előkészültek a Dolby Atmos hangrendszerre. A 3D vetítéseket a kisebb, Balázs Béla terembe tették át, hiszen ezekre a vetítésekre még ugyan van érdeklődés, de nem számottevő. Ez a terem új üléseket kapott, a Csőke József teremhez érdemben nem nyúltak, azt korábban már felújították. A termek közti átjárást viszont épületen belül megoldották, a szintek közti különbségeket az akadálymentesítettség jegyében lifttel látták el.
Az épületet újra festették, az elektromos hálózatot, valamint a szellőztető rendszert is lecserélték. A nagyterem új vásznat kapott. Eddig nem használt helyiségeket VR szobákká alakítottak, itt tavasztól újfajta szórakozási lehetőséget nyitnak meg.
A jegyárak kis mértékben emelkedtek, egy 2D jegyért 1350 forintot, 3D tikettért 1550 forintot kell fizetni, megmaradtak a kedvezményes jegyárak, filmklubok, matinék, valamint az opera közvetítések, tárlatok. Újra nyitott a bár külön moziként működő Grand Café, ahol art filmek mellett amatőr filmes előadásokat is tartanak.
 
fotók: Kószó János
Utoljára frissítve: 2020. január 19. vasárnap 08:32