Megszavazták a körmendi mozi üzemeltetőjét

2024. március 13. szerda | Írta: Forgács Balázs
Csupán 75 millió forintot szántak a vasi település mozijának felújítására, majd rájöttek, hogy ennyiből nem lehet mozit építeni, ezért több projekt hozzáadásával végül több mint 1 milliárd forintból újították meg a közművelődési intézményt, mellette pedig a város rehabilitációja révén a környék kis köztere is megújult.

A mozit érintő kivitelezési munkálatok 2023 márciusától novemberéig tartottak, decemberben adták át az épületet, de üzemeltető nélkül. A 105 férőhelyes moziterem mellett egy 50 személyes konferenciaterem is létesült, valamint egy kiállító tér és a mozi kiszolgáló helyiségei, a büfével.

Az üzemeltetésre kiírt pályázatra három ajánlat érkezett, amelyből a szombathelyi Agóra Kulturális Központ lett a befutó, nem meglepő módon, hiszen a februárban már ők tartottak iskolás csoportoknak vetítéseket. Jelenleg egy névpályázat időszaka van, levélben lehet javaslatot tenni, hogy milyen nevet adjon a város saját filmszínházának. Az új üzemeltető a szerződések aláírását követően és a megfelelő engedélyek beszerzése után várhatóan májusban nyithatja meg a mozit.

 

fotók: Bebes István, Körmend polgármesterének facebook oldala

Utoljára frissítve: 2024. március 13. szerda 17:11