Mától rajtolnak az első balatoni kertmozik

2021. június 04. péntek | Írta: Forgács Balázs
A tavalyi indulástól kicsit korábban, ám az idei tervezett induláshoz képest mégis egy hét csúszással indulnak az első balatoni kertmozik, este 9-kor kezdődnek a vetítések a fövenyesi és az akali kertmoziban. Előbbi helyen a Vissza a jövőbe, utóbbiban a Lelki ismeretek című animációs film látható.
Június 16-án nyit a Szigeti kertmozi Révfülöpön, 18-án az Ancsika Kertmozi, Balatonszemesen, 19-én a Csopaki kertmozi, 25-én a megújult balatonlellei kertmozi tárja ki kapuit. A zalakarosi kertmozi és a Panoráma Kertmozi Vonyarcvashegyen július 1-én indul.
Budapesten több helyszínen is indulnak szabadtéri vetítések, de a legfontosabbakról máris tudunk némi információval szolgálni. A Kultik két helyszínen is várja a mozi rajongóit, a Köki és a Corvin Pláza teraszmozi esetében június 14-én dördül el a startpisztoly, a Városmajorban 8-án nyit a kertmozi és minden kedden várja a kertmozi szerelmeseit, a Garden Cinema már szerdán elkezdte az ingyenes vetítéseit a Margit-szigettel szemben a budai oldalon és minden szerdától szombatig vetítenek itt, a Budapest Rooftop Cinema a Mammut tetőn várja a kultfilmek szerelmeseit június 11-től. Ugyancsak megnyit a Benczúr Kert kertmozija június 15-én, a kertmozi mellett színi és irodalmi estek is várják a kultúrára éhes közönséget. Óbudán az Esernyős kertmozi nyitott meg tegnap, a facebook oldalukon érdemes követni őket a friss programokért, amelyeken a részvétel ingyenes. A Kőbányai Kortárs Kultúr Központ idén először indítja el a kertmoziját, sok más érdekes kultúrprogram mellett. Piknik Kert lesz a Városliget legújabb attrakciója, amely nyáresti filmvetítésekkel is várja a közönségét. Városházi esték alkalmával a belső udvar átalakul kertmozivá, ahol nem rég vetítették le a Friss Hús Fesztivál filmjeit, ám érdemes figyelemmel kísérni a Városháza facebook oldalát, mert hamarosan újabb filmvetítésekről tesznek közzé műsort. A Békásmegyeri Közösségi Ház udvarán ismét megnyit a Békási Kertmozi, júniusban minden szerdán, jelképes összegért nézhetünk meg olyan filmeket, mint a Lessie hazatér vagy a Kolibri projekt.
Vidéken Eplényben péntekenként és szombatonként lesz szabadtéri filmvetítés június 23-tól augusztus végéig. Szegeden pedig a Tisza Teátrumban a Cinema Szerda néven szereplő kertmozi nyitja meg a kapuit.
Utoljára frissítve: 2021. június 14. hétfő 15:49