Mammut árak, bővülő digitális átállás, kivonult az Odeon

2013. február 16. szombat | Írta: Forgács Balázs
Minden új év első felében várható, hogy a mozik emelik jegyáraikat, a Cinema City és az Uránia Nemzeti Filmszínház is megemelte jegyárait 20-50 forinttal, a mamutcég egyedül a Mammut 13 termes mozijának jegyárait emelték 15-20%-kal, ott soha nem látott 1840 Ft hagyományos és 2040 Ft szemüveg nélküli 3D jegyet lehet váltani. A monopolhelyzetben lévő mozihálózatot valószínűleg további kisebb mozi fogja követni az elkövetkező hetekben.

A digitalizálás további mozikban hozta meg a fejlődést: a kecskeméti Malom Moziban az utolsó terem is megkapta a DCI vetítőt, így ott befejezettnek tekinthető az átállás. Az új szerzemény a Barco típus DP 2000-es szériából való. A pécsi Apolló egy Christie Solaria One, a szolnoki TISZApART  Mozi Barco gépet szereltetett be. Az elkövetkező hetekben 2 új Sony mozi és további Barco-s, NEC-es illetve Christie-s vetítőhelyek nyílnak. Február utolsó napján pedig felavatják a Mi Mozink Tatabánya teljesen digitalizált moziját is.
A Mi Mozink Lurdy elengedte kezét az Odeon terem üzemeltetőinek, akik valószínűleg a veszteséges működtetés miatt vonultak ki a 4-es moziteremből, ezután kizárólag az Örökmozgóban szerveznek filmklub vetítéseket.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:26