Május 20-án megnyitott a paksi mozi

2021. június 06. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Bő egy év várakozás után végre megnyitott a paksi mozi. A városban korábban is működött állandó filmszínház, ám a digitalizálás miatt egyre kevesebb kópiával, majd blu-ray vetítésekkel igyekeztek fennmaradni, ezt követően rendszeresen tartotta itt vetítéseit a Mozgó Mozi is.
2020. márciusban az utolsó simításokat végezték a Csengey Dénes Kulturális Központban, ugyanis a révbe ért a város egyik vágya, moziteremmel és DCI vetítőgéppel gazdagodott a művelődési ház, színvonalas műsorral és vadonatúj, kényelmes, pohártartós, spanyol fotelüléseken élvezhették volna a látogatók a premierrel egyidőben vetíteni kívánt filmalkotásokat. Csakhogy a világjárvány már jelen volt és a korlátozások hazánkat is elérték, ezért a mozi meg sem tudott nyitni az áprilisi határidőre, erre idén kerülhetett sor.
A moziterem 90 férőhelyes, kamaraterem elnevezést kapta, a Christie CP2208-as vetítőgép 2K felbontású képet vetít, 3D tartalmakat is le tud játszani, a térségben első állandó vetítőhelyeként itt láthat ilyen filmeket a közönség. Már nem kell várni heteket a vetítésre, valamint átmenni Bölcskére mozizni, minden nap lehetőség nyílik egy délutáni és 2 esti vetítés keretében, de szombaton és vasárnap egy délelőtti és egy koradélutáni, valamint pénteken és szombaton egy-egy késő esti előadásra is lehetőség nyílik.
A mozihoz mára elengedhetetlen elemózsiakínálat is rendelkezésre áll, frissen pattogatott kukorica, szószos nachos, szénsavas üdítők, sör és kávék. A jegyár teljes áron 1400 forintba, a kedvezményes 1100 forintba kerül, amelyet a gyermekek, diákok és a nyugdíjasok vehetnek igénybe.
 
fotók: Kószó János
Utoljára frissítve: 2021. július 02. péntek 18:32