Ma nyit meg az Art+ Cinema

2023. augusztus 24. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Április elején zárták be, hogy két hónap alatt megújuljon, végül kétszer annyi idő volt szükséges a munkálatok befejezéséhez. A nagytermet ketté szedték, a kisebbik felét pedig Jancsó Miklós filmrendezőről nevezték el.

Augusztus 24-én nyit a Dob utca és a Nagykörút sarkán lévő Art+ Cinema mozi. Nemcsak háromtermes lett, de megújult az előtér és a kávézó rész is, utóbbi kettő már július 18. óta várja a szomjazókat. Az első héten a 10. Vertigo Filmhéttel vár a mozi 990 forintos jegyáron, premier előtti filmeknél 1990 forintért válthatók jegyek a Vertigo Média által forgalmazott filmalkotásokra. Ezen kívül szintén az első héten Sándor Pál retrospektívvel, Busho rövidfilmfesztivállal, valamint művészeti filmekkel várják a közönséget.

Néhány technikai adat: A Lugosi teremben DCI vetítővel, a másik kettőben lézerprojektorral vetítenek, a termek 72, 32, 22 férőhelyesek. Az alsó szinten lévő termek akadálymentesek, viszont a mozi teljes területe klimatizált. A hangrendszer Dolby Digital 5.1, a Kertész teremben Dolby Sztereó. A jegyárak a régekhez képest emelkedtek, egy teljes árú jegy 1990 forintba kerül, kedvezményesen 1600 Ft, amelyre a 14 éven aluli gyermekek, diák, nyugdíjas, pedagógus és a fogyatékkal élő személyek jogosultak. Online vásárolt jegyekre 120 forint kényelmi díj kerül felszámításra. A kávézó kutyabarát, viszont a nézőtérre segítő kutya kivételével állatot bevinni nem lehet.

Utoljára frissítve: 2023. augusztus 24. csütörtök 14:44