Kultik lesz a Dózsa Mozi

2020. május 27. szerda | Írta: Forgács Balázs
Meghívásos, zárt tenderen három moziüzemeltetéssel foglalkozó céget kértek fel, hogy pályázzák meg a Dózsa Mozicentrum üzemeltetését, amelyre a korábbi üzemeltetőt, a Mozicentrum Kft-t is meghívták. Ám a kiírt határidőig egyetlen pályázat érkezett és ezzel a jelentkezővel a Dunaújvárosi Önkormányzat meg is kötötte a szerződést.
Az egyetlen pályázó az Apolló Mozgókép Kft. volt, amely a Kultik mozihálózat tagja és a dunaújvárosi mozi a 10. mozijuk lesz. Fő irányvonaluk a minőségi, egyedülálló mozis élmény megvalósítása és megtartása, a garanciájukat pedig 9 működő saját és 7 franchise rendszerben működő partnermozi jelenti, amelyek egytől egyig nem csak sikeresek a maguk területén, hanem garantált minőséget szolgáltatnak.
A Kultik Dunaújvárosba különleges élményeket hoz majd el, amelyet eddig nem tapasztalhattak a nézők. Exkluzív kényelmes mozifoteleket, a nagyterembern Christie Vive Audio hangrendszert, valamint a Christie projektorait és az Xpand passzív 3D rendszert biztosítják majd a látogatók számára, ezen kívül minden igényt kielégítő büfét és felnőtt, valamint gyermek programokat is ígérnek.
A mozit 2012 óta üzemeltette a Mozicentrum Kft, amely a nehéz helyzetben lévő, működésképtelenné váló mozit karolta fel, 2013-ban digitális vetítőrendszert szerzett be a nagyterembe, később már a kamaraterem is digitálisan vetített, valamint elhozták a 3D rendszert is. A felújítás megkezdésére a mozit az Egyetemre költöztették át és a Dózsa újraindításához az új székeket is beszerezték. A pályázatot bár kiírták és a Mozicentrum vezetői több adatot is pontosítani szerettek volna, kifutottak a határidőből.
Az önkormányzat a mozicentrumot pályázati úton felújította a műemlékvédelem alatt álló épület kívül-belül megszépült úgy, hogy a moziarculati elemek nagy része megmaradt, többek között a bejárati csarnok mennyezete és a burkolatok is.
A Kultik Mozihálózat ügyvezetője, Szabó Krisztián elmondta, hogy büszkék arra, hogy a dunaújvárosi mozival bővül hálózatuk, bíznak benne, hogy a minőségi mozizás, a filmkínálat és a büfé széles választéka hamar meggyőzi a dunaújvárosi mozinézőket.
Utoljára frissítve: 2020. július 02. csütörtök 06:43