Két mozi nyit és véget ér két korlátozás

2023. április 11. kedd | Írta: Forgács Balázs
Ismét két mozi nyit napokon belül a fűtési idény időszaka után. Lassan újra az összes magyar mozi üzemelni fog, már csak néhány helyszínen szünetelnek, működnek korlátozásokkal vagy alternatív helyszínen.
Celldömölkön április 11-én (ma) nyit a KMKK Art Mozi, amely november közepe óta tart zárva. Az azóta eltelt időt próbálják pótolni olyan vetítésekkel, mint az Ufóvadászok, a Kokainmedve, a Hadik vagy a Sikoly VI., de Itt lesz a Super Mario, a Dungeons and Dragons, a John Wick 4. és Shazam is. A jegyárak némileg emelkednek, egy teljes árú jegy 1600 forintba, kedvezményes 1400 forintba kerül, az egyedi akciósok pedig 1200 forintba kerülnek. Új fejlesztésként hamarosan pedig az online jegyváltásra is sor kerül majd.
Április 13-án nyit ki az október közepe óta bezárt Makk Kálmán Mozi, Berettyóújfaluban. Igaz december közepén négy napon át vetítette teltházzal az Avatar új részét, de ezt leszámítva egyáltalán nem voltak előadások a filmszínházban. Az első héten a Blokád és a John Wick 4. lesz a repertoárban, ezt követően lesz itt is Super Mario, Dungeons and Dragons és Bogyó és Babóca 5. A jegyárak itt is emelkedtek, egy teljes árú 2D vetítés 1500 Ft, 3D esetén 1700 Ft, kedvezményes 2D 1200 Ft, ugyanez 3D-ben 1500 Ft, art filmre a teljes árú tikett 1200 Ft, kedvezménnyel 1000 forintért váltható.
A Kultiknál véget érnek a korlátozások, ezért Salgótarjánban és Dunaújvárosban immár minden nap vannak vetítések, így hétfőn, kedden és szerdán is. A megnövekedett energiaköltségek miatt sok más mozi mellett a Kultik is spórolásba kezdett az ősszel, emiatt a hidegebb hónapokban az említett két vidéki moziban a hét első három napjában szüneteltek a vetítések, ezzel pedig némileg csökkentették a kiadásaikat.
Utoljára frissítve: 2023. április 19. szerda 15:19