Kedvezmény reform Cinema City módra

2017. november 28. kedd | Írta: Forgács Balázs
Új kedvezmény struktúrát vezetett be mozijaiban a Cinema City, Budapesten hátrányosan, vidéken kissé kedvezőbben alakult az új szisztéma. Ez azt jelenti, hogy országosan egységessé vált a kedvezményeket igénybevevők köre.
A Budapesti kedvezménytípusokból kikerültek a pedagógusok és a családi kategória, a gyermekjegy junior néven viszont 16 éves korig váltható, kivéve a 16-as, 18-as és az „X” kategóriájú filmekre. A családoknak a korábbi kedvezményekhez képest 1200 forint drágulást jelent a 2 szülő és 2 gyermek együttes mozizása egy nem kedvezményes napi 2D előadás esetén. A pesti multiplexek vesztes kedvezményezettjei a pedagógusok, már ők is csak teljes áron mozizhatnak.

Vidéken az eddigi gyermek és diák kedvezmény mellé tavaly bekerült a fogyatékkal élők kedvezménye, idén pedig már a nyugdíjasok is kedvezményesen mozizhatnak. Az átláthatatlan és rendszertelen termenkénti első előadás kedvezményét felváltotta a csak hétfőtől péntekig, munkanapon, tanítási időszakban, 16 óráig igénybe vehető kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi délelőtti olcsóbb mozizásnak immár vége és nyáron sem vehető igénybe ez a típus, tehát adtak is meg nem is. Az ex Palace Mozik is kedvező jegyár besorolást kaptak, ezért már Nyíregyházán és Kaposváron is a többi, eredetileg is Cinema Cityként működő mozival azonos rendszerben lehet mozizni.

Utoljára frissítve: 2017. december 15. péntek 06:28