Karácsony mozi nélkül, avagy a mozik menekülése

2020. december 11. péntek | Írta: Forgács Balázs
A kormány meghosszabbította a szigorú járványintézkedéseket január 11-ig, ezért szinte biztos, hogy idén nem mozizhatunk Karácsonykor. Ez tovább ódázza a filmszínházak vajúdását és segítség híján lassú halálukat is. Viszont több mozi és mozihálózat elémegy ennek és a saját támogatásukra a jövő évben szabadon megválasztható időpontban különféle ajándékjegyeket, támogatójegyeket, bérleteket válthatunk, akár ajándékba is. Ezek közül szemezgetünk.
Ajándékozz moziélményt Karácsonyra a Cinema Citynél online! 2021-től az újranyitástól számítva 6 hónapon belül felhasználható 2D normál, Imax 3D és 2D VIP ajándékjegyeket kínál Magyarország legnagyobb mozihálózata, azonban a 10 darabos VIP és a VIP 3D termékeket egyelőre nem lehet megvásárolni. A normál 2D voucher jegyeket valamivel magasabb összegért lehet megváltani, mint a normál teljes árú mozijegyek, de ezek ára mozinként eltérők. Az országos jegyár 2025 Ft, a VIP 2D ára 6225 Ft, az Imax 3D ajándékozható jegyár pedig 2685 Ft. Ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetnek a különleges élményekre, mint pl a zártkörű VIP mozis vetítésre, valamint VIP szülinapi rendezvényre, ahol max 15 főig egyedi árajánlattal 99 000 Ft-ba kerül egy ilyen lebonyolítása, amiben benne van a 30 perces korlátlan étel és italfogyasztás és a kényelmes bőrfoteles mozizás, a gyermekzsúrokhoz plusz pizza és gyermekpezsgő jár. A VIP mozis konzoljátékokra  egy 20 fős társasággal 2 óra játékidővel, korlátlan fogyasztással 120 000 Ft áron lehet a Mammut VIP részlegén játszani, Playstation vagy X-box játékkal.
 
A Pólus Mozi valami igazán nagyszerű dologgal rukkol elő, méghozzá korlátlan mozibérleteket dobott piacra limitált kiadásban. Ez itthon még alig ismert termék, holott az USA és Nyugat-Európa országaiban már mondhatni megszokott: havi, féléves és éves névre szóló bérlet. Ezzel egyrészt a hűséget, másrészt a korlátlan mozizás kényelmét is magában hordozza. Karácsony előtt akár ajándékozásra is kiváló lehetőség. Az árak: havi esetén 6 900 Ft, féléves esetén 19 900 Ft, éves esetén 29 900 Ft. Az érvényességi idő 2021-ben az első használat kezdetén indul, az ajánlat 2020. december 20-ig érvényes. Online, valamint személyesen a mozi irodájában váltható, valamint postán  vagy személyesen vehető át.
 
A Kultik hálózat minden megvásárolt 5. ajándékjegy mellé egy hatodikat ajándékba ad. Az ajánlat december 15-ig érvényes.
 
A gyöngyösi mozi támogatói jegyeket biztosít 1200 forintos darabáron, amelyeket 2021. szeptember 30-ig lehet beváltani tetszőleges előadásra.
 
A Cirkó-Gejzír fél- vagy egyéves bérletvásárlásra ösztönöz, amely 2021. december 31-ig bármikor megkezdhető és onnantól számított fél- vagy egy évig érvényes. Emellett ajándékjegyet is lehet vásárolni, valamint támogatni is lehet egyéni átutalással.
 
Az Apolló Mozi Pécs alapítványát saját weboldalán keresztül lehet támogatni, szabadon választott pénzösszeggel.
 
Az Agria Mozi, az Apolló Debrecen és még néhány vidéki mozi mozis popcornt és nachost árul és szállít ki az otthoni filmnézés kiegészítéseként. Ezzel pedig támogathatjuk a mozik fennmaradását.
Utoljára frissítve: 2021. január 30. szombat 20:18