Július 31-én vetít utoljára az Odeon-Lloyd Mozi

2012. július 26. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Az elmúlt hónapokban intenzív híradásokban említették a Tabán, Kino, Odeon-Lloyd és a Vörösmarty Mozikat. Ezek az intézmények oly mértékben felhalmozták adósságaikat a Budapest Film irányába, hogy a tulajdonos fontolóra vette a bezárásukat, ha nem egyenlítik ki tartozásukat. Az említett filmszínházak a Vörösmarty kivételével a Nemzeti Filmalaptól már nyertek pályázat útján pénzsegélyt, de az összegek adminisztrációs okokból kifolyólag nem folyósították. A Vörösmarty Mozi jelenleg szintén felszámolás alatt előtt áll egy korábbi bírósági ítélet szerint.

 

Végül idő előtt érkezett meg a segítség, a Tabán és a Kino megmenekült a bezárástól, ám az Odeon nem tudta a filmalaptól kapott támogatással sem fedezni hátralékát, így csak július 31-ig kapott engedélyt a működésre. A Budapest Film szerint ma már kevesebb artmozi is képes kiszolgálni a nézőközönséget. Az Utolsó mozielőadások sorozatra július 26-án, csütörtöktől minden este sor kerül, a vetítések olyan alkotásokra estek, amelyeket anno itt mutattak be. Ilyenek a Szerzők, A legszebb dolog, Fél Nelson, Oly sokáig szerettelek és Az ajánlat. Július 31-én 20 órakor kerül sor az utolsó vetítésre, amelyen a Cinema Paradisoval búcsúzik az Odeon csapata. A Magyarhangya egy kínai portréfilmmel int búcsút 30-án a mozitól.
Hogy mi lesz a jövő? A 2003-ban újranyitott mozi 9 év üzemelés után újra bezár, bár az Odeon Téka megmarad, mégis egy üde színfolttal lesz kevesebb Budapest. A dvd kölcsönző egy része új helyre költözik, ahol friss arculattal és új szolgáltatásokkal várják régi-új közönségüket.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:42