Július 20-án nyitott Nyíregyháza legújabb moziterme

2021. szeptember 20. hétfő | Írta: Forgács Balázs
2020 őszén nyitott Szindbád Színháztörténeti Múzeum részeként idén nyáron egy kisebb mozitermet is átadtak, amely kultikus filmek, valamint magyar premierek bemutató helyszíne is lesz az elkövetkezendő időkben.
Az 1891-ben nagy lovassági laktanyának épült, majd 1912-ben gőzfürdőnek alakították át, 1922-ben csendőriskolaként funkcionál, ekkor tüntették el a medencéket, amelyek a mostani felújításkor kerültek elő. A második világháború után a honvédség használatába került és a Helyőrségi Tiszti Klub rendezkedett be, változatos programok színhelyévé vált. A rendszerváltás után katonai hagyományörző egyesületek otthonává vált. Jelenleg a belváros szívében a Móricz Zsigmond Színház és a Kállay-kúria által közrefogott területen fekszik.
Az első vetítésre a nyitás napján került sor és a Szindbád című Huszárik filmmel indult, teltházzal. Nem véletlenül ekkor és ezzel a filmalkotással nyitottak, hiszen a moziterem névadója és a nyíregyházi bemutatónak 50. évfordulója is volt egyben.
A moziterem 36 extrakényelmes bőrfotelen élvezhetők, amelyek dönthető háttámlával és kihajtható lábtámasszal vannak ellátva. A projektorral vászonra vetítve és 5.1-es hangrendszeren élvezhetőek a filmek. Jegyárak 600 és 1500 forint között változnak, előadások előre meghirdetett műsor szerint láthatók.
 
fotók: szindbad.eu, szinhaz.online
Utoljára frissítve: 2021. október 17. vasárnap 18:31