Jelentősebb jegyáremelkedés

2020. január 23. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
A Cinema City a múlt héten növelte jegyárait. A szokásos éves emelkedést az eddigiekhez képest szinte megduplázta a hálózat. Az eddigi évi 40-60 forintos drágulást idén 70-130 forintos növekedés jellemezte, Budapesten 1850 forintról 1950 forintra emelkedtek a jegyárak.
Sopronban 130 forinttal, Győrben 70 forinttal, Veszprémben 100 forinttal lettek drágábbak a 2D-s felnőtt mozijegyárak. A drágulást a minimálbér jelentősebb emelkedése és a kereslet növekedésével lehet leginkább magyarázni. Ezzel együtt a büfé árak is magasabbak lettek, a kényelmi díj 60 forintról 75 forintra nőtt.
A Kultik hálózat mozijaiban átlagosan 50-100 forinttal emelkedtek az árak, leszámítva Csepelen, ott tavaly emelték meg az árakat kisebb mértékben, megtartva a legolcsóbb budapesti jegyárat.
Tavaly novemberben a Pólus Mozi elsőre drasztikusnak tűnő jegyáremelkedése mutatta meg, hogy az új évben a nagyobb hálózatok is jelentősen fogják emelni áraikat, ugyanígy történt a CinemaPINK Mom Park esetén is, habár a szemfüles látogatók a kupon rendszerben lényegesen olcsóbban tudnak mozizni 2D és 3D filmek esetén is.
Az árolló nagyon szétnyitott, míg Budapesten két premier mozi is akár 350 forintos jegyárkülönbséggel dolgozik, vidéken, ahol 2 mozi is üzemel és ugyanolyan filmeket is vetítenek, nem ritka az 500 forint feletti különbség sem. A látogató döntheti el, hogy hol nézi meg ugyanazt a filmet.
Az elkövetkező hetekben-hónapokban további emelés várható a piacon.
Utoljára frissítve: 2020. február 13. csütörtök 23:03