Jegyfoglaló programok 2. (Mi Mozink)

2013. március 24. vasárnap | Írta: Forgács Balázs
Az internetes jegyfoglalás második állomása a Mi Mozink web felülete. Vágjunk is bele!

 

Az oldal megnyitása után rögtön felkínálja a hálózat 3 moziját, de ha ezt választó ablakot bezárjuk, akkor azonnal a Lurdy Ház műsorát kínálja fel. A műsorok között a jobb sarokban lévő „Válasszon mozit!” fülre kattintva válogathatunk újra. Az egér hegyét ráirányítva automatikusan legördül a menüsor és kattintással választhatjuk ki a megfelelőt. Mi azonban a nyitófelületen felkínált Mi Mozink Óbuda műsorát nyitjuk meg.

 

Elénk tárul a mozi aznapi műsora. Ha az előadás már elkezdődött vagy a kezdést megelőző 35 perctől az időpontok inaktiválódnak, tehát foglalni akkor már nem lehetséges. Ha fekete alapon fehér az időpont, akkor az összes jegy elkelt arra az előadásra. A napokat a műsor felett 4 napra előre tudjuk megválasztani illetve utána a „Tovább” menüre a kurzor nyilat rátolva legördülnek a további napok, amelyek közül a nekünk megfelelőt választhatjuk ki. Mi a hétfő mellett, a Croodék 2D 18:00 előadása mellett döntöttünk.

 

Az előadás adatait egyeztethetjük egy felugró ablakban, ki kell választanai a jegyfajtá(ka)t és a foglalandó jegyek számát, a rendszer automatikusan kettőt ajánl fel, de maximum nyolcat választhatunk egyszerre jegytípusonként. Mi maradunk a kettőnél. Az ablak figyelmeztet, hogy az előadás előtt minimum 30 perccel át kell venni a jegyet, különben a foglalás törlődik a rendszerből. A „Klikkeljen ide, hogy megerősítse választását!” gombra kattintunk.

 

Ezt követően megjelenik a terem helyszínrajza, ahová tetszőlegesen választhatjuk meg helyünket a program pedig vízszintesen egymás mellé helyezi a kért foglalási mennyiséget. Az üres helyek alapból zöld színűek, ha foglaltak, akkor narancssárgák, ha megvásárolták már azokat, akkor pirosak. Vannak még egyéb színjelölések is, ha a hozzáférés le van tiltva (kék) vagy le van zárva (bordó). A mi foglalásunkat citromsárgán mutatja a rendszer, ami még bárhová áthelyezhető. Ezen a felületen meg kell adnunk e-mail címünket, ahová a rendszer elküldi a foglalási azonosítót. A működési szabályzat elfogadása után aktiválódik „Foglalás” gomb, amire kattintva folytathatjuk a műveletet.

 

Ezután kiírásra kerülnek az előadás kezdetének adatai, amit ki is nyomtathatunk.

 

Összességében egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületről van szó, ami kényelmes és egy-két perc alatt elvégezhető művelet.

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 11:24