Ismét kötelező maszkhasználat néhány moziban

2021. november 01. hétfő | Írta: Forgács Balázs
November 1-től több korlátozó intézkedés lép életbe, ezért a közösségi közlekedési járműveken és egyes zárt tereken zajló programokon kötelező lesz a száj és az orr eltakarására szolgáló maszk viselése. Néhány mozit is érint a rendelet, mert a fővárosi operatív törzs az budapesti önkormányzat által üzemeltetett filmszínház esetében is előírja a maszk használatát.
A romló egészségügyi adatok miatt újra a maszkhasználatot írják elő, mert bár sokan oltatták be magukat, többen a második oltást nem vették fel és hamis képzetet ébresztenek azáltal, hogy az igazolványt megkapták, de nem védettek, illetve még mindig sokan oltatlanok vélt vagy valós okból kifolyólag. Az oltások hatásossága sem az elvárt, ezért több szérum esetén harmadik, emlékeztető oltást javasolnak és amíg ez nem alakítja ki az immunitást, addig a védettségi igazolvány felmutatása nem mentesít a kötelezettségek alól. Nagy valószínűséggel ezért tér vissza a maszkhasználat.
A korlátozott fővárosi mozik a Corvin, Művész, Puskin, Toldi, Tabán és a Kino Café. A maszkot a mozik teljes területén viselni kell. A büfé termékek elfogyasztására van lehetőség, ekkor le lehet venni a maszkot, viszont utána vissza kell tenni. Nem kell maszkot hordania a 6 éven aluli gyermekeknek és az igazolt értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmussal élőknek. Az elkövetkező napokban és hetekben több mozira is kiterjeszthetik a korlátozásokat, amelyekről hírt adunk majd.
Utoljára frissítve: 2021. november 19. péntek 17:49