Innovatív megoldások az Etelében

2024. február 09. péntek | Írta: Forgács Balázs
Az Etele Cinema Magyarország legfiatalabb multiplex mozija, 2021 őszén nyitotta meg kapuit, majd fokozatosan decemberig az összes mozitermet kitárták. A vetítések előtti és utáni fényjátékokról elhíresült többtermes az elmúlt hónapokban újszerű szolgáltatást indított több területen is.

A hosszú sorban állást megelőzve az online jegyváltás mellett már a büfétermékeket is megvehetjük előre az interneten. Az előre elkészített elemózsiát egy külön kasszában lehet átvenni, amellyel időt és hosszas várakozást előzhetünk meg. Elegendő a film kezdése előtt pár perccel érkezni. Ehhez hasonló megoldás vidéken is létezik, Kecskeméten a Malom Moziban vehetjük meg helyszínen, kioszkból az enni- és innivalót, majd egy sorszámmal egy külön pulton vehetik át az elemózsiát a nézők.

Másik pénztárcakímélő megoldás, ha nem személyesen, hanem online váltjuk meg a mozijegyet. Eddig többnyire azonos árban vagy kényelmi díjjal kiegészítve lehetett mozijegyet váltani. A nagyok 120-140 forintos plusz díjat számítanak fel, mert nem vállalják be a banki ügyletek díját, ami tetemes összeget is jelenthet, de előfordulnak többszáz forintos díjak is. Az Etele Cinema merészt vállalt, nemhogy drágábbak lennének a Comfort és Kids termek online jegyei, hanem lényegesen olcsóbbak. Darabonként 200 forinttal is kevesebbe kerülnek ezek a tikettek. Amíg a helyszínen vásárolt 2D jegyek megegyeznek pl. a Cinema City és az Etele mozija között, addig a netes jegyváltásnál már 320 forint a különbség. Érdemes figyelembe venni ezt a tényt, mert a fennmaradó összeget a büfére is rákölthetjük és a pénztárcánk is kedvező hatással van.

Utoljára frissítve: 2024. február 09. péntek 16:41