Idén sem csak a Cinema City jelentkezik Filmünneppel

2023. október 25. szerda | Írta: Forgács Balázs
Október 26 és 29 között a Burger King támogatása mellett rendezik meg a Cinema City Filmünnepet. Az előző évek gyakorlatával ellentétben sem a Mi Mozink megmaradt egyetlen mozija, sem a Kultik mozihálózat nem vesz részt saját rendezvénnyel. Viszont a Sugár Mozi Filmfesztivál néven érkezik, amely árnyalatnyival kínál alacsonyabb jegyárat a Cinema City-hez képest. Magyarország legnagyobb mozihálózatának filmünnepén nem csak rendes filmvetítések vannak műsoron, filmklubok, közönségtalálkozók is színesítik a programokat. Az eseményen nézők 30 különböző film közül választhatnak.

A leges-legfontosabb, egy mozijegy a filmünnep alatt 1300 forint lesz a VIP kivételével mindegyik formátumra (2D, 3D, ScreenX, 4Dx, IMAX) és ennyibe kerül majd a közepes sós popcorn menü is szabadon választható üdítővel. A VIP jegyárak 2D esetén 7150 Ft, 3D esetén 7250 Ft lesz. A 3D filmeknél a szemüvegek szükségesek, ha nincs ilyenünk, a mozi ad, viszont annyival növelt áron kaphatók a jegyek. Online vásárlásnál jegyenként 120 forint kényelmi díjat számolnak fel. Ezen a négy napon nem lehet foglalni, csak vásárolni.

Premieren érkezik A három testőr: D’Artagnan, Trollok: Együtt a banda, A ház, ahol a gonosz lakik, az Apák és anyák és a Mellékszereplők, premier előtt jön az Állati iramban és a Szárnyalj! című animációk. Az elmúlt hónapok közönségsikerei is újra vásznon láthatók, úgy, mint az Indiana Jones, a Mission: Impossible, Oppenheimer, Barbie, Grand Turismo, Elemi. De a közelmúlt legnagyobb dobásai is, mint a Megfojtott virágok és a Mancs őrjárat.

Programok szintjén Csákvári Géza újságíró, filmkritikus, a Golden Globe zsűri tagja, az Éger, a Magyarázat mindenre és az Elfogy a levegő alkotóival tart majd közönségtalálkozót, utóbbinál Győrben Orosz Sándor lesz a moderátor, Réz András pedig két filmklubot tart majd a Megfojtott virágok és a Dogman: A kutyák ura című filmek kapcsán. Az Aranyévek című filmnél Soma mamagésa és Teszler Tamás, a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsomnál és az Éger egy másik vetítésénél Dudás Viktor, a Cicaverzum és a Tisza-tó film egy másik vetítésénél Kolozsi László beszélget az alkotókkal. Ezen felül pedig a nézők minden nap egy-egy kiválasztott teremben találkozhatnak a mozikvíz programmal, ahol a három legjobban szereplő játékos meglepetés nyereményt vihet haza.

A Sugár Moziban Őszi szünet Mozimánia filmek lesznek egy héten keresztül, valamint a Filmfesztivál nevű rendezvény csütörtök és vasárnap között, amely minden filmre 1090 és 1290 forintért nyújt kedvezményt. A kínálat részletei a mozi műsorában láthatók. Ezen felül a nagy sós popcorn menü ára is 1290 forintba kerül ebben az időszakban. Érdemes használni a nem régen bevezetett Sugár Hűségkártyát is, a pontok gyarapítása miatt.

Utoljára frissítve: 2023. október 24. kedd 19:15