Guinness mozimaraton Csepelen

2010. február 18. csütörtök | Írta: Forgács Balázs
Újabb figyelemfelkeltő akcióra invitál a Cinema Csepel. 2010. március 4-én 15 órakor az egyik teremben startol a 2. magyar mozimaraton Kerekes József védnökségével, aki többek között Jim Carrey magyar szinkron hangja is. A Guinness világrekordhoz minimum 123 óra és 10+1 perc folyamatos, éber mozizás szükséges. Minden 18. életévét betöltött személy jelentkezhet erre, aki orvosilag is igazolni tudja, hogy részt vehet az eseményen, de belőlük is csak 15 szerencsés ülhet be a moziterembe, akiket a szervezők választanak ki.

A kísérletező egyéneknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük, hiszen 2 film között mindössze 5 perc, minden harmadik után 15 percnyi pihenő idő áll rendelkezésre. Az ellátás (étel, ital) a rendezők feladata lesz. A versenyzők egészségi állapotát ügyeletes orvosok fogják figyelni, míg a teremben két független tanu lesi minden rezdülésüket. Aki elalszik vagy feláll az előadás alatt, azonnal kizárják a rekordkísérletből.
A rekord kísérlet alatt kizárólag animációs filmek kerülnek levetítésre, így a nézők olyan művekkel is találkozhatnak, mint a Szaffi, a Macskafogó vagy a Vuk. Emellett láthatóak lesznek az utóbbi évek nagy sikerei is, mint például a Shrek vagy a Jégkorszak.
A győztes 1 éves ingyen belépőt nyer a Cinema Csepel moziba, amelyet korlátlanul használhat bármely előadásokra. Aki pedig a világrekordot is megdönti, bekerül a Guinnes Rekordok Könyvébe.
Az első magyar rekordkísérlet volt a világ legelső ilyen megmérettetése és egyben Guinness rekordja, amelyet 3 résztvevő 39 óra folyamatos mozizással tudhatott magáénak. Ez 1999. július 26-án 19 órakor indult 5 fiú és 1 lány résztvevővel az akkori Hollywood Multiplex Lurdy Házban. Ezt természetesen azóta többször is megdöntötték és jelenleg 5 nap, 3 óra, 10 perc és 54 másodperc  a csúcs, amelyet Suresh Joachim kanadai és Claudia Wavra német mozifanatikusok tartanak.

Utoljára frissítve: 2017. április 11. kedd 23:29