Gödöllő 3D, Toldi, Puskin 2D

2012. március 31. szombat | Írta: Forgács Balázs
A héten megkezdték 3 mozi digitalizálását, amelyek állami támogatást nyertek a fejlesztésekhez. A nyertes mozik egy részében már felszerelték a csúcsminőségű vetítőgépeket, a DCI technológiával történő vetítési lehetőséggel olyan alkotásokhoz is hozzájuthatnak a premier héten, amelyekhez szinte kizárólag a multiplexeknek volt lehetőségük. Cegléd, Szentendre például már üzembe helyezte korszerű vetítőgépét, a mozik pedig maguk döntik el, hogy kívánnak-e élni a 3D nyújtotta opcióval, de ezt már saját forrásból.  

Gödöllőn március 29-én vetített a mozi először az új felszereléssel, de a 3D filmre még egy hetet várni kell, akkor azonban mindjárt kettő ilyen filmmel is jelentkezik. A jegyárak megemelkednek, így egy 2D-s előadásért 990 forintot, kedvezményesért 850-et kérnek el, engedményes napon 850 Ft mindenkinek, ez csak kedden és szerdán érvényes. A térhatású alkotások 1250, kedvezményes 990 forintért válthatók, de ebben a kategóriában azonban nincs árengedmény. Mozibérlet 10 alkalomra csak 2D-s filmekre 8000 forintba kerül. Csoportos kedvezmény már 10 főtől. A mozi az Xpand aktívszemüveges rendszert használja, amelyet lízingel. A hangrendszer digitálissá épült ki, tervben van a terem felújítása is.
Budapesten a Puskin Moziban már a tavalyi Magyar Filmszemlén és a Mahler sorozat illetve néhány balett- és opera előadás erejéig december végéig működött egy 2D digitális vetítő, ám az nem a mozié volt, csupán bérelték. Az új gép beszerelése március 30-án történt, de munkába állni csak egy hét múlva fog, egy akkori premierfilmmel. A Toldi Moziban egy nappal előbb került beépítésre a hasonló kivitelű, szintén 3D opció nélküli digitális vetítőgép, amellyel a Lazacfogás Jemenben című filmet csütörtök óta vetíti napi egy előadásban.
Mindhárom helyen Christie típusú CP2210-es sorozatú gép dolgozik. 

Utoljára frissítve: 2017. március 08. szerda 12:02